Zana Bihiku - Bibliografia

17.03.1984, Gazeta "Bashkimi" - 160-vjetori i lindjes se kompozitorit Bedrzhih Smetana


14.07.1984, Gazeta "Bashkimi" - 270-vjetori i lindjes se kompozitorit Kristofor Vilibalt Gluk


22 mars 1986, Gazeta "Zeri i Rinise"  - Koncert i pianistes Mirsa Adami


 07.12.1986, Gazeta "Bashkimi" - 195-vjetori i vdekjes se Moxartit


14.12.1986, Gazeta "Drita" - Karl Maria Veber


25.01.1987 - Gazeta "Bashkimi" - 190-vjetori i lindjes se kompozitorit Franc Shubert


6.12.1987, Gazeta "Bashkimi" - Paganini, Ekzekutues dhe krijues i mahnitshem


26.06.1988, Gazeta "Bashkimi" - Eduart Grig


12.03.1989 - "Gazeta Bashkimi" - Feliks Mendelson Bartoldi


1992 - Redaktore e Revistes "Kuvendi" 


1992 - Redaktore e Revistes "Kuvendi" 


1992, Revista "Kuvendi" - Tre breza te muzikanteve shkodrane


1993 - Redaktore e revistes "L'Altra Europa" 


1993 - Gazetare e gazetes "Dita Informacion"


24.04.1993, Gazeta Zeri i Rinise - Heronjte pa histori nga Vincenso Schiascia


3.10.1993, Gazeta "Dita Informacion" - Hijet e kuqe te Shqiperise ne tregimet e Bashkim Shehut


16.12.1993, Gazeta "Dita Informacion" - Instituti i Kultures Popullore i pafuqishem kunder krimit


23.12.1993, Gazeta "Dita Informacion" - 223-vjetori i lindjes se Bethovenit


30.12.1993, Gazeta "Dita Informacion" - Ekspozita Vjeshte '93 e piktori Emin Shaqja


20.02.1994, Gazeta "Dita Informacion" - "Kengetarja Tullace" ne Teatrin Popullor


27.02.1994, Gazeta "Dita Informacion" - 430-vjetori i vdekjes se Mikelangelos


1994 - Gazetare e gazetes "Dita Informacion"


13.03.1994, Gazeta "Dita Informacion" - Radioja italiane nuk do te jete me moter e varfer e TV


21.01.1995, Gazeta "Demokracia" - Interviste me z. Servet Pellumbi


28.01.1995, Gazeta "Demokracia" - Interviste me z. Tritan Shehu


11.02.1995, Gazeta "Demokracia" - Interviste me z. Skender Gjinushi


25.03.1995, Gazeta "Demokracia" - Prokuroria, Imuniteti Ruli (Uka) dhe parlamenti


5.05.2001, Gazeta "Demokracia" - PS 2001, Dimri i vetmise se madhe

5.05.2001, Gazeta "Demokracia" - PS 2001, Dimri i vetmise se madheBibliografi e permbledhur mbi muziken shqiptare ne organet e shtypit periodik shqiptar
- Botuar nga Teatri i Operas dhe Baletit ne 45 vjetorin e krijimit, ne bashkepunim me Biblioteken Kombetare. Autore: Katerina Goshi, Lili Daja. Konsulent shkencor Dr. Vasil S. Tole.

Vitet 1986, 1987, 1988, 1989, 1990
 1986
1456.  Alibali, Isa.  Njëra ndër vatrat e përgatitjes se talenteve të reja (Shkolla e muzikës "Prenkë Jakova" në Shkodër në 25 - vjetorin e saj) - Mësuesi, 1986, 12 mars.
1457.  Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore përfundoi me sukses turneun në Turqi .-Zëri i popullit, Bashkimi, Luftëtari, 1986, 15 maj.
1458.  Ansambli Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Popullore jep me sukses shfaqjet e para në Turqi .-Zëri i popullit, Bashkimi, Zëri i rinisë, 1986 , 7 maj.
1459.  Ansambli shtetëror i Këngëve dhe i Valleve Popullore jep shfaqje në Ankara .-Zëri i popullit, Bashkimi, Zëri i rinisë, 1986, 10 maj.
1460.  Ansambli ynë i Këngëve dhe i Valleve Popullore dha me sukses shfaqje në Kavallo të Greqisë -Zëri i popullit , Bashkimi, Zëri i rinisë, 1986 , 16 maj.
1461. Antoniu, Gjergj.  Të përcjellësh notat nga partiturat tek zemrat (Intervistë me Artistin e merituar Gjergj Antoniu ) - Skena dhe ekrani, 1986, nr.4 , f.34-35.
1462. Ata janë shumë (Të huajt për letërsinë dhe artin tonë) / Bisedë me violinistin e shquar francez Zherar Pule / - Drita, 1986, 2 mars, f.16.
1463.  Balliu, Fahri. Ç'pëlqyen me shumë spektatorët - Zëri i popullit, 1986, 10 maj,
1464.  Balliu, Fahri.  Tinguj të ëmbël nga Shqipëria.  (Sipas bisedës me violinistin Ibrahim Madhi /Artist i merituar/ dhe violonçelistin Gëzim Laro /Artist i merituar/ të cilët bënë një turne artistike në Austri) - Zëri i popullit, 1986, 25 mars
1465.  Balliu, Fahri. Zëra të pastër (Sipas një bisedë me Artistën e Popullit Vaçe Zela rreth takimit kombëtar të këngëtarëve të rinj, amatorë të klasës punëtore) - Zëri i popullit, 1986, 11 maj.
1466. Bashkurti, Lisen.  Humori - nevojë shpirtërore për masat detyrë edhe për kompozitorët /Për venien në skenë të operetës dhe operës komike shqiptare/  - Zëri i popullit , 1986, 23 korrik.
1467. Bihiku, Zana. Arritje të mira të arttit muzikor /Koncert i Teatrit të Operas dhe  Baletit/ - Bashkimi, 1986, 17 maj.
1468. Bogdani, Ramazan.  Koncert recital i kërcimtarëve të Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore /Liliana Cingu e Rexhep Çeliku dhe të këngëtares Merita Halili / - Drita, 1986, 9 mars, f.6.
1469.  Bogdani, Ramazan. Madhështia dhe heroika në një valle(Cilësia gjurmë ne traditë ) /Mbi vallen "Festë të madhe ka sot Shqipëria" të ekzekutuar nga Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore/ - Drita , 1986, 23 nëntor , f.10.
1470. Ç'pret nga kënga auditori i gjerë i artdashësve? (Bisedë në redaksi) - Drita, 1986, 26 janar, f.2-3 , 13.
Autorë: Zadeja, Çesk; Zela Vaçe ; Krantja, Mustafa; Kuromeno , Anastas ; Druga , Dhimitër; dhe Liço, Lefter
1471. Çakuli, Filip. Pse i tërheq kaq shumë shikuesit koncerti "Bashkë me ju" .-Zëri i popullit , 1986, 25 prill.
1472. Çefa, Sandër dhe Çiraku, Ymer.  Njëanshmëri që pengon mbarëvajtjen e shkollave të muzikës - Zëri i popullit, 1986, 5 mars.
1473. Çiraku, Ymer. Kur i kërkon edhe i gjen rrugët e bashkëpunimit /Forma pune për gjallërimin e mëtejshëm të jetës artistike/ - Zëri i popullit, 1986, 9 maj.
1474. Daija, Tish. Format e organizimit dhe krijimtaria. (Gjashtë pyetje Artistit të Popullit Tish Daija .Cili është mendimi juaj /(Për problemet e fushës së muzikës / - Drita, 1986, 20 korrik, f.7.
1475.  Daija, Tish. Muzikë që buron nga jeta e popullit (Sipas kujtimeve të Artistit të Popullit Tish Daija për një nga pionierët e parë të muzikës së re shqiptare , Muharrem Xhediku) - Zëri i popullit, 1986, 12 gusht.
1476. Dervishi, Artan. Frymëzim në kengët dhe vallet e popullit (Rreth shfaqjeve që jep Ansambli Popullor i Këngëve e Valleve) - Bashkimi , 1986, 14 qershor.
1477. Dervishi , Artan.  Nota e shikuesit (Duke ndjekur përgatitjen dhe debutimin e artistëve të rinj) /Në Institutin e Larte të Arteve/ - Drita , 1986 , 8 qershor, f.7,12.
1478.  Dinjiteti i muzikës shqiptare (Të huajt për letërsinë dhe artin tonë) - Drita , 1986 , 9 nëntor, f.16.
1479.  Dizdari, Limos.  "Koncertet e majit" në kërkesat e kohës .-Zëri i popullit , 1986, 1 qershor.
1480.  Dhrami, Muntaz dhe Vorpsi, Pëllumb. Pionier i artit koreografik / Xhemil Simixhiu/ - Drita, 1986, 6 korik, f.11.
1481. Harapi, Tonin. Në themel të muzikës sonë skenike. (Nga historiku i traditës së re)/ Shkrimi bën fjalë edhe për operën "Mrika" të kompozitorit Prenkë Jakova/ - Drita , 1986 , 16 shkurt, f.12.
1482. Hysi, Fatmir.  Një nismë me vlerë e studentëve instrumentistë / Mbi programet muzikore të grupit orkestral të studentëve të ILA Tiranë / -Drita, 1986, 27 korrik, f.5.
1483.  Ibrahimi, Feim.  Nxitje e re për krijimtarinë e interpretimin vokal - solistik (Festivali i romancës shqiptare) - Drita, 1986, 11 maj, f.6.
1484.  Ibrahimi, Feim.  Premierë e operas "Liceistët " / e kompozitorit Josif Minga me libret të shkrimtarit Fatmir Gjata. Venë në skenë nga trupa amatore e shtëpisë së kulturës " A.Z. Çajupi " Korçë / - Zëri i popullit, 1986 , 23 tetor.
1485. Isaku, Agim.  Ç'i mungon kontratës për rininë -/Bisedë me Artistin e merituar Limos Dizdari , autor i "Kantatës për rininë " shoqërohet me tekstin e plotë dhe me nota muzikore/ - Zëri i rinisë, 1986, 5 prill.
1486.  Kalemi, Spiro. Interpretimi i këngës popullore nga Maria Kraja .-Kultura popullore, 1986, nr.2, f.107-117.
1487.  Kalemi, Spiro. Rreth muzikës së baletit "Plaga e dhjetë e Gjergj Elezë Alisë" / Muzika Feim Ibrahimi/ - Skena dhe ekrani, 1986, nr.4 , f.27-28.
1488. Kallamata, Arben.  "Fituesit 1985" / Shënime për koncertin "Fituesit 1985" shfaqur në pallatin e sportit "Partizani" / - Drita, 1986 , 9 mars, f.6.
1489.  Kallamata, Arben. Koncertet e majit 1986 - Drita , 1986 , 18 maj, f.1,4.
1490.  Kallamata, Arben. Veprimtari që rrisin efektivitetin dhe cilësinë në programin e shfaqjeve të Teatrit të Operës e Baletit/ - Drita, 1986 , 13 prill, f.5.
1491.  Kanaçi, Panajot. Veteran i koreografisë sonë.(Kujtimit të Artistit të merituar, Xhemil Simixhiut) -Skena dhe ekrani , 1986 , nr.3, f.46-47.
1492. Këlliçi, Zamir. Dirigjentja jonë e parë (Rozmari Jorganzhi / - Shqiptarja e re, 1986, nr.1, f.19.
1493. Këlliçi, Zamir. Kristaq Antoniu në kinematografi .-Skena dhe ekrani, 1986 , nr.3 , f.33-35.
1494.  Këlliçi, Zamir. Një parashutë për skenë, një kitar për orkestër... (Kujtime për Artistin e Popullit Gaqo Avrazi) - Skena dhe ekrani, 1986, nr.1 , f.45-46.
1495.  Këlliçi, Zamir. Portreti muzikor i pianistes Lola Gjoka - Nëntori, 1986 , nr.1 , f.37-48.
1496. Kodalli, Nevid. Bukuria shqiptare. /Kompozitori turk për muzikën dhe interpretuesit tanë / - Drita, 1986, 9 shkurt, f.16.
1497. Koha kërkon që çdo artist ta kapërcejë mesataren e krijimtarisë së tij (Kryeartikull) - Skena dhe ekrani, 1986, nr.4, f.1-3.
1498. Koncert i violinistit tonë Arben Spahiu në Vjenë - Drita, 1986, 28 dhjetor, f.16.
1499. Koncert të instumentistëve tanë në Austri - Drita, 1986, 23 mars, f.16.
1500. Kovaçi, Ramiz. Janë mundësitë për një punë më shkencore në përgatitjen e këngëtarëve .-Drita, 1986, 17 gusht, f.7.
1501. Kovaçi, Ramiz. Një sukses që na bën të mendohemi për më shumë (Skena dhe ekrani) /Festivali i romancës shqiptare organizuar nga Teatri i Operës dhe Baletit/ - Bashkimi, 1986, 9 maj.
1502. Kovaçi, Ramiz dhe Harapi, Tonin.  Pionier i muzikës lirike /Kushtuar Artistit të merituar Mihal Ciko/ - Drita , 1986, 2 shkurt , f.12.
1503.  Krantja, Mustafa. Këngët e para të kohës së re. / Në vitet e para të pas çlirimit/ - Drita, 1986, 5 janar, f.11.
1504. Krantja, Mustafa. Në themel të artit skenik muzikor ( Nga historiku i traditës së re /Baleti "Halili dhe Hajrija" i Tish Daijës / - Drita , 1986 , 22 qershor, f.12.
1505. Kroi, Agim.  Shfaqje që u duartrokiten me zjarr. /Shenime mbi shfaqjen që dha grupi i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore në Turqi dhe Greqi/ - Ylli, 1986, nr.7 , f.9.
1506.  Kuçuku, Bashkim dhe Çuli, Diana. Koreografia (Nga konsultat në Lidhjen e Shkrimtarëve dhe Artistëve për probleme aktuale të krijimtarisë) - Nëntori, 1986 , nr.2, f.43-47.
1507.  Kuçuku, Bashkim dhe Çuli, Diana.  Krijimtaria muzikore .(Nga konsultat në Lidhjen e Shkrimtarëve dhe Artistëve për probleme aktuale të krijimtarisë) - Nëntori, 1986, nr.2, f.38-42.
1508. Kur afrojnë koncertet e majit - Drita , 1986, 4 maj, f.1-2.
1509. Kuromeno, Anastas.  gjinitë e mëdha muzikore kërkohen shumë, por ekzekutohen pak /Nga institucionet artistike të vendit tonë / - Zëri i popullit , 1986 , 16 korrik.
1510.  Kuromeno, Anastas. Jeta dhe emocione që kërkon kohë (Duke u nisur nga krijimtaria muzikore e koncerteve të majit) /1986/ - Drita, 1986, 1 qershor, f.3-4.
1511. Kuromeno, Anastas. Nuk mjafton vetëm njohja dhe përpunimi i materialit, folklorik  /Probleme të muzikës / - Drita, 1986 , 15 qershor, f.6,11.
1512. Kuromeno, Anastas.  Ruajtja e specifikës së gjinisë. (Probleme  të simfonizmit në një vepër) / Rapsodia për violinë e orkestër e kompozitorit Çesk Zadeja/ - Drita, 1986, 19 janar, f.7.
1513.  Malolli, Hasan. Përgatitje për të vënë në skenë operën "Liceistët" /e kompozitorit Josif Minga/ - Përpara, 1986, 18 qershor.
1514. Minga, Josif.  Në çdo çast është vepra e tij. (sipas bisedës me kompozitorin Josif Minga për operën "Liceistët") - Përpara, 1986, f.3
1515. Mokra, Xhezair. Mundësitë për gjallërimin e jetës koncertale janë më të mëdha .-Zëri i popullit , 1986 , 23 shkurt.
1516.  Mula, Avni dhe Krantja, Mustafa. Dirigjent dhe pedagog i palodhur /Artisti i merituar Kostandin Trako/ -Drita , 1986 , 23 mars , f.12.
1517.  Musta, Roland.  "Motivet epiko - heroike m'i dhuron - koha jonë (Me krijuesit tanë, kompozitori Kujtim Laro , Artist i merituar , ka një krijimtari të re e me diapazon të gjërë nga kënga e muzika  e filmit, te veprat simfonike e rapsoditë etj.) -Zeri i popullit, 1986, 18 qershor.
1518. Musta, Roland. Talentin e rrit puna e mundimshme me pasionin e artistit. /Bisedë me violinistin, Artistin e merituar, Ibrahim Madhi / - Zëri i popullit , 1986 , 27 shkurt.
1519. Naçi, Vladimir. Formimi ideoprofesional i talenteve të reja arrihet me ngritje cilësore të punës së përditshme. /Në shkollën e mesme artistike Gjirokastër / -Pararoja , 1986 , 8 shkurt.
1520. Optimistë për realizimin  me sukses te operës "Liceistët" me libret të Fatmir Gjatës dhe muzikë të kompozitorit  Josif Mingas - Përpara , 1986 , 2 gusht.
1521. Polena, Ilir. Opera "Liceistët" - realizim i forcave artistike të Korçes - Nentori, 1986, nr.12 , f.57-62.
1522. Polena, Ilir. Përdorime të terminologjisë muzikore. (Vëzhgim) - Drita , 1986, 13 korrik, f.10, 12.
1523. Prendushi, Robert.  Koncert me vlera i këngës shkodrane, / Me kengë të kompozitorëve Pjetër Gaci dhe Zef Çoba / - Jeta e re, 1986 , 16 prill.
1524. Prifti, Natali. Nxitja, inkurajimi dhe perkrahja e talenteve të reja - detyrë e rëndësishme (probleme të shkollës) / Në shkollën e muzikës "Jakov Xoxa " Fier / - Drapër e çekan, 1986, 19 shkurt.
1525. Probleme të ecurisë dhe perspektivës së muzikës sonë operistike ( Nga një konsultë në Lidhje) - Drita, 1986, 11 dhjetor , f.7.
1526. Si  mund të tërheqim më shumë artdashësit tek opera dhe baleti. /Mendime të Ilir Kërnit, Smeralda Spahiut, Liman Malokut dhe Artan Dervishit/ - Drita, 1986 , 22 qershor , f.7, 12.
1527. Simaku, Thoma. Ballafaqime që nxisin cilësinë (Takimi kombëtar i orkestrave simfonike ) /Fier e Durrës 2-5 tetor/ - Skena dhe ekrani, 1986 , nr.4, f.26-27.
1528. Shkreli, Kujtim.  Opera "Mrika" /e Prenkë Jakovës dhe folklori.  Ilustrohet me nota muzikore/ - Kultura popullore, 1986, nr.1 , f.81-90.
1529. Shprehje e arritjeve të interpretimit vokal (Bisedë në redaksi për konkursin kombëtar të interpretuesve lirikë) - Drita , 1986, 12 tetor , f.7.
1530. Shuteriqi, Zana. Vepër me mesazh aktual ( Baleti "Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë") /e kompozitorit Feim Ibrahimi/- Zëri i popullit, 1986, 9 prill, f.3.
1531. Tërshana, Engjëll. Balet i realizuar në të gjithë përbërësit ("Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë") /kompozuar nga Feim Ibrahimi - Drita, 1986, 20 prill, f.6.
1532. Vuksani, Marita dhe Bashkurti, Lisen. Vatër e edukimit e talenteve të reja (Me rastin e 25- vjetorit të krijimit të shkollës se mesme artistike "Prenkë Jakova"  / Shkodër / - Jeta e re, 1986, 5 mars.
1533. Xhemali, Mentor.  Universiteti i pazëvendësueshëm përartistin. (Intimitete veprash dhe autorësh. Me Artistin e Popullit Mentor Xhemali) / Mbi jetën dhe krijimtarine e tij/ - Drita, 1986, 28 nëntor, f.12.
1534. Zadeja, Çesk.  Gaqo Avrazi - dirigjent e kompozitor militant .-Nëntori, 1986 , nr.2 , f.171- 175.
1535. Zadeja, Çesk.  Një operë e re ("Liceistët " /e Josif Mingës/ vënë në skenë nga amatorët Korçarë) - Drita, 1986, 26 tetor , f.7.
1536. Zadeja, Çesk. Opera " Liceistët"/e Josif Mingës/ vepër e frymëzuar nga ndjenja revolucionare. /Venë në skenë nga artistët e talentuar Korçarë/ - Përpara , 1986, 18 tetor, f.3-4.
1537. Zadeja, Çesk. Vepër që e ka vlerësuar koha. /Opera "Mrika" e kompozitorit Prenkë Jakova/ - Drita , 1986, 16 shkurt, f.12.
1538. Zadeja, Çesk dhe Denizi, Muharrem. Dy instrumentist nga gjenerata më e re interpretuese (Talentet e rinj në skenat tona) /Violinistja Klodiana Skënderi dhe violonçelisti Renato Ripo / - Drita, 1986, 1 shtator, f.13.
1539. Zela, Vaçe. Kur kënga bëhet pjesë e qënies tënde .. (Me Artisten e Popullit Vaçe Zela ) - Drita, 1986, 19 tetor, f.12.
1540. Zheji, Gjergj.  Talente  e reja në skenën e Operës .-Drita , 1986 , 16 shkurt , f.6.

 1987
1541. Bello, Pandi.  Zhvillimi i kantatës .-Skena dhe ekrani, 1987 , nr.1 , f.26-27.
1542. Bihiku, Zana. Krijime dhe ekzekutime cilësore .-Bashkimi, 1987, 16 maj.
1543. Bihiku, Zana. Krijimtaria e gjerë, frymë optimiste (Përfunduan koncertet e majit 1987) - Bashkimi, 1987, 20 maj.
1544.  Bulad, Gjizela. Një kuartet shqiptar i harqeve /Shfaqje në Egjipt/ - Drita , 1987, 20 dhjetor, f.16.
1545.  Çefa, Sandër. Kur kritika hesht ... /Mbi kritikën muzikore/ - Drita, 1987, 28 qershor, f.11.
1546.  Çuçi, Bashkim .  Para dhe pas nje premiere (Shënime dhe intervista nga koncerti - recital "Në moshën e rinisë " i këngëtares Parashqevi Simaku) .-Adriatiku , 1987 , 12 shkurt.
1547. Daija, Tish.  Kërkesa që lindi nga dashuria e popullit për këngën .-Zëri i popullit , 1987 , 20 shtator.
1548.  Dizdari, Adriana.  Asnjë artist me përvojë nuk i ndoqi instrumentistët e vegjël ( Vëzhgime nga një koncert) /Mbi konkursin e 13-të të instrumentistëve të vegjël në piano violinë e violonçelë ku morën pjesë nxënësit e shkollave muzikore të Tiranës) - Drita, 1987, 26 janar, f.7. 
1549. Dizdari, Limos. Si artist dhe si veprimtar shoqëror .-Ylli, 1987, nr.10, f.20-21.
1550. Dhimiteri, Petro. Për vepra të mëdha kritika muzikore hesht .-Bashkimi, 1987, 29 gusht.
1551. Gurakuqi, Luigj. Një emër që lidhet me fillimet e Operas (Për këngëtarin lirik Koço Timko ) - Skena dhe ekrani, 1987, nr.4 , f.37.
1552. Gurakuqi, Luigj.  Regjia në skenën operistike .- Skena dhe ekrani , 1987, nr.1, f.24- 25.
1553. Harapi, Tonin.  Mjeshtri i korit ( Kujtime për Artistin e merituar Konstandin Trako) - Nëntori, 1987, nr.2 , f.150- 159.
1554. Ibrahimi, Feim. Përpjekje për cilësi të reja.(Rreth koncerteve të majit) - Zëri i popullit , 1987, 21 maj.
1555. Ibrahimi, Feim. Probleme të cilësisë në krijimtarinë muzikore e koreografike .-Nëntori, 1987, nr.5, f.106 -111.
1556. Jasi, Marieta. Me këngën e zërin e saj ndizte flakën e patriotizmit .(Me rastin e 40 vjetorit të vdekjes) /Artistja e Popullit Tefta Tashko Koço/ -Përpara, 1987, 19 dhjetor.
1557. Jorgji, Kristo. Shkolla e arteve /Instituti i Lartë i Arteve/ - Shqipëria e re, 1987, nr.2 , f.30-31.
1558. Kalemi, Spiro. Disa çështje të operës në ditët tona - Skena dhe ekrani, 1987 , nr.1 , f.27-28
1559. Kalemi, Spiro.  Kur dëgjuesi ka siguri për cilësinë (Mendime për një koncert) /të dhënë nga orkestra e Teatrit të Operës e Baletit më 12 shkurt/ - Drita, 1987, 22 shkurt, f.12.
1560. Kallamata, Arben.  Ka më larmi kur ka më shumë autorë / Për zhvillimin e krijimtarisë sonë muzikore/ - Drita, 1987, 22 mars , f.3.
1561.  Kallamata, Arben. Nivelizimi dhe mbivlerësimi nuk janë vlerësim /Kritika në fushën e muzikës/ - Drita , 1987 , 14 qershor , f.5-6.
1562. Kallamata, Arben.  Pse e "harruam" operetën? - Drita, 1987, 30 gusht , f.5.
1563. Kallamata, Vlash. Më shumë vëmendje  interpretimit koreografik - Drita , 1987 , 12 prill, f.11.    
1564. Këlliçi, Zamir.  Pasion e punë - ja burimi i sukseseve të saj. /Edit Mihali , Artiste e merituar - Shqiptarja e re, 1987, nr.6, f.17.
1565. Kërni, Ilir.  Spektatori e do baletin dhe nuk e ndjek sa duhet në sallë . -Drita , 1987 , 18 tetor, f.5.
1566. Koco, Eno.  Vlera të reja cilësore / Për sopranon Inva Mula dhe violinistin Arben Spahiu / - Drita, 1987, 11 tetor, f.7.
1567. Koço, Eno dhe Quku, Agim.  Sopranoja e re në rol të vështirë operistik /Inva Mula / - Drita, 1987, 5 korrik, f.11.
1568. Kompozitor i shquar, autor i operës së parë shqiptare (Në 70 vjetorin e lindjes së Artistit të Popullit Prenkë Jakova) - Drita, 1987, 5 korrik, f.12-13.
1569. Kraja, Fadil. Prenkë Jakova dhe muzika shqiptare  (Me rastin e 70 - vjetorit të lindjes) - Jeta e re, 1987 , 4 korrik.
1570.  Krantja, Mustafa.  Zëri i së ardhmes në koncertet e majit -1987 (Shënime rreth pjesëmarrjes së grupeve të shkollave artistike të kryeqytetit në koncertet e majit 1987) - Mësuesi, 1987, 19 maj.
1571. Kuka, Kadri. Pedagog dhe krijues të talentuar /Në shkollën e mesme të muzikës në Berat / - Bashkimi, 1987, 5 gusht.
1572. Kuromeno, Anastas.  Emocione të reja - figura të realizuara artistikisht / Muzika në koncertet e majit 1987/ - Drita , 1987 , 21 qershor , f.4,7.
1573. Leotcakos, Georgeos. Lartësi të muzikës dhe interpretuesve (Të huajt për artin tonë) - Drita , 1987, 22 nëntor, f.16.
1574. Musta, Roland. Tradita që rinohen dhe forma që vjetërohen /Probleme të gjallërimit të veprimtarive kulturore - artistike/ - Zëri i popullit , 1987, 10 qershor.
1575. Mustafaj, Duro. Pse erdhi në redaksi Artistja e Popullit / Maria Kraja / Puna e saj me talentet e reja të fushës së muzikës / - Zëri i popullit , 1987, 12 qershor.
1576.  Mustafaj, Duro. Sektorë, jo prodhues që "hanë" nga prodhimi /Organizimi i shfaqjeve me nivel të lartë nga Teatri i Operas e i Baletit dhe Ansambli i Kengëve dhe i valleve Popullore siguron të ardhurat e shpenzimeve / - Zëri i popullit , 1987 , 16 maj.
1577. Përshtypje nga koncertet e para /Mendime të Çesk Zadesë e të Ramazan Bogdanit për koncertet e majit 1987) - Drita, 1987, 17 maj , f.4.
1578. Quku, Agim.  Cilësi përmes zgjerimit të jetës koncertale /Në Teatrin e Operas dhe të Baletit/ - Bashkimi, 1987 , 18 prill, f.3.
1579. Quku, Agim. Kur kërkojmë cilësi në interpretimin vokal - Zëri i popullit , 1987, 5 qershor.
1580. Quku, Agim. Përtëritje e një përvoje artistike /Për koncertin recital dhënë nga Teatri i Operas dhe  Baletit / - Bashkimi, 1987, 15 maj.
1581. Quku, Agim dhe Sata, Loro. Një koncert që la shumë mbresa (Në Teatrin e Operas dhe të Baletit) - Bashkimi, 1987 , 30 tetor.
1582. Quku, Agim dhe Kallamata, Arben. Tradita është kërkohet të pasurohet. (Koret. Si shkon ecuria e tyre) - Drita, 1987, 8 nëntor, f.6.
1583. Sata, Loro. Opera "Trimat" - vepër me vlera ideoemocionale /Vënë në skenë nga Teatri i Operas e i Baletit me muzikë të kompozitorit A. Mula/ - Bashkimi, 1987, 14 nentor, f.3.
1584. Simaku, Thoma. Interpretimi vokal kërkon kulturë të lartë /Nga seminari për probleme të interpretimit vokal / - Drita, 1987, 6 dhjetor , f.5, 12.
1585. Skëndaj, Bujar dhe Hysi, Fatmir. Mjeshtri Kono, veteran i muzikës shqiptare .-Drita , 1987, 27 dhjetor , f.12.
1586.  Stringa , Mithat.  Kur dëgjojmë kengët e Isuf Myzyrit .-Shkumbini , 1987, 21 mars.
1587. Shkreli, Kujtim. Marrëdhëniet semantike muzikë fjalë (Mendimi i studiuesit) - Drita , 1987, 12 korrik, f.12.
1588. Shkreli, Kujtim.  Mesazhi muzikor i Çesk Zadejës .-Skena dhe ekrani , 1987 , nr.4, f.14-16.
1589.  Shkreli, Kujtim. Një jetë për muzikën T., 1987.
Rec. / Zadeja, Çesk. Portret i plotë i kompozitorit të shquar. (Monografia "Një jetë për muzikën e Kujtim Shkrelit) / Kushtuar Artistit të Popullit Prenkë Jakova/ - Drita , 1987 , 4 tetor, f.6.
1590. Shkreli, Kujtim. Opera "Zgjimi" /Vepër e kompozitorit Tonin Harapi/ - Skena dhe ekrani , 1987, nr.2, f.38-40.
1591. Shuteriqi, Zana. Që talentet të mos veniten pas mbarimit të shkollës. /Probleme të trajtimit të kuadrit në fushën e arteve/ - Zëri i popullit, 1987, 14 korrik.
1592. Troci, Garip. Muharrem Xhediku, një ndër pionierët e parë të muzikës së re shqiptare /Me rastin e 70 vjetorit të lindjes/ - Ushtima e maleve , 1987, 16 maj.
1593. Turhani, Novruz. Melodi të jetës shqiptare. /Mbi kompozitorin Çesk Zadeja, "Artisti i Popullit"/ - Shqipëria e re, 1987 , nr.5, f.14-15.
1594. Urbal, Roberto.  Me ngrohtësinë e dëgjuesve të kulturuar shqiptarë.(Intervistë me pianistin e njohur Roberto Urbali) - Drita, 1987, 5 nëntor, f.16.
1595. Vështrim  mbi jetën muzikore shqiptare ( Të huajt për letërsinë dhe artin tonë) /Intervistë me violinistin turk Ylvi Juxhelen/ . - Drita , 1987 , 10 maj, f.16.
1596.  Xhoxhi, Roland.  Zbulimi i vlerave ideoartistike në programin e një interpretuesi. /Koncert i Muharrem Denizit me pianisten Nora Çashku/ - Drita, 1987, 1 nëntor,f.4.
1597. Xhunga, Agron dhe Zaharian, Hajk. Ç' doli nga një analizë për nxënësit e talentuar /Në shkollën e mesme artistike "Mujo Ulqinaku" - Durrës/ - Mësuesi, 1987 , 2 qershor.
1598. Zadeja, Çesk. Kur fiton miratimin e dëgjuesit./ Për trion e Institutit të Lartë të Arteve me pjesëmarrjen e violonistit Ibrahim Madhi, violonçelistit Gëzim Laro e pianistes Anita Tartari/ - Drita, 1987, 6 dhjetor , f.13.
1599. Zadeja, Çesk. Opera "Nëna e trimave" /Me muzikë të kompozitorit A. Mula/  (Si dhe disa theksime për dramaturgjinë operistike. Premiera) - Drita, 1987, 25 nëntor, f.12-13.

 1988
1600. Alibali, Isa. Miku i të gjithëve. (Tri skica për Artistin e Popullit Prenkë Jakova)- Puna, 1988, 23 shtator.
1601. Artistët tanë përballojnë me sukses "Zhizelin" / e kompozitorit Ludwig Minkus/(Në Teatrin e Operas e të Baletit)/Mendime të Artistit  të merituar Petrit Vorpsi dhe instrumentistit Renato Ripo/- Drita, 1988, 25 dhjetor, f.6.
1602. Avrazi, Arian. Kërkesa më të larta për një interpretim cilësor.(Nga pjesëmarrja e nxënësve dhe e studentëve të shkollave  artistike në shfaqjet përzgjedhëse të Koncerteve të majit- 1988)- Mësuesi, 1988, 17 maj.
1603. Avrazi, Arian. Për veprimtari artistike konkrete e cilësore./Aktivizimi i kuadrove në veprimtarinë artistike instrumentale e vokale/ - Bashkimi, 1988, 6 maj.
1604. Balliu, Fahri. Protokoll emrash që mund të pasurohet./Aktivizimi i artistëve të rinj në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit dhe të Radio Televizionit/ - Zëri i popullit, 1988, 8 maj.
1605.  Bashkurti, Lisen. Mbi gjuhën dhe format vokale në operat tona.- Nëntori, 1988, nr. 3, f. 65- 75.
1606. Bashkurti, Lisen "Mrika" tek operat e tjera.(30 vjet pasvënies në skenë të operës së parë shqiptare, vepër e kompozitorit Prenkë Jakova, Artist i Popullit)- Drita, 1988, 11 dhjetor, f. 6-7.
1607. Bashkurti, Lisen. Vëzhgime për muzikën vokale.- Drita, 1988, 8 maj, f. 2-3.
1608. Bello, Pandi. Koncertet e majit dhe disa probleme të muzikës sonë.- Nëntori, 1988, nr.7, f. 22-25.
1609. Bogdani, Ramazan. Kërkesa për një nivel cilësor më të lartë./Krijimet koreografike parë në koncertet e majit 1988./- Bashkimi, 1988, 17 qershor.
1610. Botka, Johan. Një recital pianistik/Dhënë nga pianistja Rudina Ciko/- Drita, 1988, 10 prill, f. 13.
1611. Bushati, Zef. Vlerësim për vokalin, nënvlerësim për interpretimin.-/Mjeshtëria e aktorit këngëtar në interpretimin skenik/- Drita, 1988, 15 maj, f.6.
1612. Ciko, Zhani. Mes artistëve tanë të rinj.( Sopranoja turke M. Gynbaj në operën "Berberi i Seviljes")- Drita, 1988, 5 qershor, f. 16.
1613. Çashku, Nora. Talent që u rrit në skenë./Violinistja Klodiana Skënderi/- Skena dhe ekrani, 1988, nr.4, f. 60-61.
1614. Çefa, Sandër. Interpretim premiere e një vepre muzikore.(Koncert recital)/Dueti Gj.Antoniu dhe A. Gashi/- Drita, 1988, 17 korrik, f.13.
1615. Çefa, Sandër. Në rrugën e rritjes. (Shënime nga koncerti recital i pianistes Rudina Ciko)- Shkumbini, 1988, 23 prill.
1616. Çefa, Sandër. Një shfaqje premtuese me nivel./Akti i III i operës "Toska" i Xh. Puçinit dhe Akti II i baletit "Arrëthyesi" i P.I. Çaikovskit vënë në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit/ - Nëntori, 1988, nr.3, f. 75- 77.
1617. Daija, Tish. Frymëzim që buron nga populli dhe i kthehet atij.(Në 30-vjetorin e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore.- Drita, 1988, 3 prill, f. 12.
1618. Daija, Tish. Kënga: moto e jetës së tij.(Shënime për solistin Ramiz Kovaçi. Artist i Popullit)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.4, f. 24-25.
1619. Dervishi, Artan. Na duhet një konvencion më i zgjedhur artistik(Opera e baleti)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.9, f. 14- 15.
1620. Dizdari, Limos. Ndarje që nivelon dhe ul vlerat e përgjithshme artistike/Mbi zhvillimin e muzikës sonë/- Drita, 1988, 29 maj, f.7.
1621. Dizdari, Limos. Puna me përgjegjësi krijuese sjell vepra të realizuara. /Koncertet e majit në kryeqytet/- Zëri i popullit, 1988, 29 maj.
1622. Greva, Flutura. Bio-bibliografi./Për Artisten e Popullit Vaçe Zela/- Drita, 1988, 7 shkurt, f. 13.
1623. Greva, Flutura. Jorgjia Truja /Artiste e Popullit/(Bio-bibliografi)- Drita, 1988, 12 qershor, f. 13.
1624. Greva, Flutura. Maria Kraja-Paluca.(Bio-bibliografi)- Drita, 1988, 17 prill, f.13.
1625. Greva, Flutura. Mentor Xhemali(Bio-bibliografi)- Drita, 1988, 31 korrik, f.13.
1626. Greva, Flutura. Xhemil Simixhiu(Bio-bibliografi)- Drita, 1988, 7 gusht, f.13.
1627. Greva, Flutura. Zoica Haxho /Heroinë e Punës Socilaiste/(Bio-bibliografi)- Drita, 1988, 24 prill, f. 12.
1628. Gurakuqi, Luigj. Me këngën e popullit (Portrete artistësh)/Artistja e Popullit Maria Kraja/- Bashkimi, 1988, 21 gusht.
1629. Gurakuqi, Luigj. Rruga e një artisti./Artisti i Popullit Prenkë Jakova/- Ylli, 1988, nr.9, f.13.
1630. Gurakuqi, Luigj. Opera kërkon regjisorin e vet, jo të huaj.- Zëri i popullit, 1988, 21 gusht.
1631. Harapi, Tonin. Interpretim me dinjitet i artistëve miq.(Mbresa nga salla)/Jëlldis Tumba dhe Gaqo Çako në operën "Kavaleria Rustikana" e kompozitorit Pjetër Maskanji/- Bashkimi, 1988, 20 prill.
1632. Harapi, Tonin. Në themel të muzikës sonë skenike.(30-vjetori i shfaqjes së operas së parë shqiptare "Mrika".- Jeta e re, 1988, 30 nëntor.
1633. Harapi, Tonin. Sukses i përbashkët me artistët nga Turqia.(Shënime nga salla e shfaqjes)- Bashkimi, 1988, 12 qershor.
1634. Ibrahimi, Feim. Zëra të rinj në skenat tona./Soprano Inva Mula dhe violinistja Klodiana Skënderi/- Drita, 1988, 31 janar, f.5.
1635. Interpretim për t'u përshëndetur. Janë mundësitë për veprën e plotë. /Mendime të Artistit të merituar Tonin Harapi dhe Petrit Vorpsi për aktin e tretë të operës "Toska" të Puçinit dhe aktin e dytë të baletit "Arrëthyesi" të Çaikovskit/- Drita, 1988, 3 janar, f. 11, 12.
1636. Jorgaqi, Nasho. Fillimet muzikologjike të Fan Nolit.- Nëntori, 1988, nr.9, f. 142-146.
1637. Kalemi, Spiro. Romancat e Tonin Harapit (Lidhja e kompozitorit me poezinë shqipe)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.4, f. 20-21.
1638. Kallamata, Arben. Rigjallërimi i koreve nxit krijimtarinë korale.- Drita, 1988, 17 prill, f.3.
1639. Kallamata, Arben. Vëzhgime nga një diskutim krijues./Për koncertet e majit 1988/- Drita, 1988, 2 tetor, f.5.
1640. Kanaçi, Panajot. "Zhizel" /e kompozitorit Ludwig Minkus/ në skenën e Teatrit të Operas e të Baletit.-Zëri i popullit, 1988, 18 dhjetor, f.3.
1641. Karadaku, Astrit. Para se të ngrihet sipari i premierave./Mbi veprimtaritë e Teatrit të Operas e Baletit/- Tirana, 1988, 8 shtator.
1642. Keko, Teodor. Recital me këngë popullore/Recital i këngëtares Parashqevi Simaku/ - Drita, 1988, 5 qershor, f. 11.
1643. Këlliçi, Skifter. Kujtime, emocione, përvojë.(Me Artistin e Popullit Mustafa Krantja)- Drita, 1988, 14 gusht, f.12.
1644. Këlliçi, Zamir. "Mrika"/e Prenkë Jakovës/- opera e parë shqiptare./Me rastin e 30-vjetorit të vënies në skenë/- Bashkimi, 1988, 4 dhjetor.
1645. Këlliçi, Zamir. "Nëna e trimave"- një shfaqje e re në skenën e Operas./Kompozuar nga kompozitori Avni Mula/- Shqiptarja e re, 1988, nr.2, f.21.
1646. Këlliçi, Zamir. Pianoja - shok jete./Për pianisten Lili Tafaj/- Shqiptarja e re, 1988, nr.4, f.26.
1647. Koço, Eno. Intuita merr vlerë brenda logjikës.(Me dirigjentin Eno Koço, Artist i Merituar)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.2, f.28-29.
1648. Koço, Eno. Muzika dhe dokumentacioni i saj./Krijimi i arkivave muzikore, përqëndrimi i materialeve dhe botimi i revistës për muzikën/ - Zëri i popullit, 1988, 3 maj.
1649. Koço, Eno. Përpunim instrumental i një vepre skenike./Shënime nga recitali i dhënë në Teatrin e Operës e Baletit nga istrumentistët Florian Vlashi dhe Aksinja Xhaja/- Drita, 1988, 8 maj, f.4.
1650. Koço, Eno. Poetika dhe temperamenti në mjeshtërinë e interpretimit të një dirigjenti (Koncert i orkestrës së harqeve dhe simfonive të Teatrit të Operas e Baletit nën drejtimin e dirigjentit meksikan Visente Sakikoral Avila)- Zëri i popullit, 1988, f.14.
1651. Koço, Eno. Vlerat e shumëfishta të ansambleve të harqeve.- Zëri i popullit, 1988, 4 qershor.
1652. Kovaçi, Ramiz. Popullit tim i këndoj me gjithë zemër.(Bisedë me Artistin e Popullit Ramiz Kovaçi)- Kastrioti, 1988, 9 dhjetor, f.7.
1653. Krantja, Mustafa. Krijimi i figurës artistike nuk pranon mefshtësi./Në operat tona/- Drita, 1988, 28 gusht, f.10.
1654. Krantja, Ermir. Me dashurinë për muzikën kombëtare(Koncert i dirigjentit meksikan Visente Sakikorat Avila me orkestrën simfonike të Teatrit të Operas e Baletit)- Drita, 1988, 2 tetor, f.14.
1655. Mehmeti, Shuaip. Malli i vendlindjes të ndez zemrën e shton forcat në punë./Nga biseda me Artistin e merituar Agron Alija/- Fitorja, 1988, 17 shtator, f.14.
1656. Mërtiri, Timoleo. Kompozitori nga Rusani.(Copëza nga jeta e Artistit të merituar Limos Dizdari)- Fitorja, 1988, 2 korrik, f. 4.
1657. Mio, Sokrat. Duke kujtuar Teftën.- Ylli, 1988, nr.1, f. 20-21.
1658. Muça, Nexhmije. Arti si dialog shoqëror./Në Teatrin e Operës dhe Baletit/- Tirana, 1988, 1 shkurt.
1659. Muça, Nexhmije. Në Lice, mes tingujsh e ngjyrash./Në shkollën e mesme artistike "Jordan Misja"/- Tirana, 1988, 25 shkurt.
1660. Muça, Nexhmije. Rruga për në zemrën e artdashësit.(Me Artisten e Merituar Lili Tafaj) - Tirana, 1988, 31 tetor.
1661. Musta, Roland. Shkolla të jep dipllomën, po më tej?!/Zbulimi dhe afirmimi i elementit të ri në fushën e muzikës/- Zëri i popullit, 1988, 4 nëntor.
1662. Mustafaj, Besnik. Pianistja Lili Tafaj dhe miqtë e saj të vegjël.- Zëri i popullit, 1988, 24 maj.
1663. Nako, Llaqi. Koreografinë e çojnë përpara koreografët e talentuar.- Zëri i popullit, 1988, 22 shtator.
1664. Një realizim me vlerë në muzikën programatike./Diskutim krijues për simfoninë "Katër këngë për Shqipërinë" e Sokol Shupos/- Drita, 1988, 20 mars, f.11.
1665. Një vepër skenike në gjykimin e artistëve profesionistë.(Diskutim krijues për baletin "Plaga e dhjetë e Gjergj Elez Alisë" organizuar nga Teatri i Operas dhe i Baletit)- Drita, 1988, 28 shkurt, f.6-7.
1666. Pajo, Ludmilla. Kërceni vajza!(Me balerinën veterane/Artisten e merituar/ Mediha Lubonja)- Shqiptarja e re, 1988, nr.3, f. 22-23.
1667. Paparisto, Albert. Kur në vepër derdhen intonacionet e kohës.(30 vjet nga premiera e operës "Mrika")- Drita, 1988, 27 nëntor, f.12.
1668. Paparisto, Albert. Veçoritë e veprave , këndvështrime të kombëtares. (Muzika instrumentale-simfonike në koncertet e majit, 1988)- Drita, 1988,  19 qershor, f.5.
1669. Parashqevi Simaku.- Skena dhe ekrani, 1988, nr.2, f.29.
1670. Peza, Tomor. Kam shumë punë përpara /Ruzhdi Karaj/- tenor në Teatrin e Operas e Baletit/- Bashkimi, 1988, 27 janar.
1671. Polena, Ilir. Probleme të kritikës dhe të estetikës së interpretimit./Muzikë/- Zëri i popullit, 1988, 11 gusht.
1672. Quku, Agim. Bashkëpunim që po çan me vështirësi./Rritja e cilësisë në veprimtaritë muzikore që organizon Teatri i Operas dhe Baletit. Bashkëpunim me institucione të tjera edhe në rrethe/- Bashkimi, 1988, 1 korrik.
1673. Quku, Agim. Cilësia dhe shikuesi./Për koncertet në Teatrin e Operës dhe të Baletit/- Bashkimi, 1988, 5 nëntor.
1674. Quku, Agim. Interesim i madh i artdashësve.(Klodiana Skënderi- mjeshtëre e violinës)- Bashkimi, 1988, 17 janar.
1675. Quku, Agim. Për freskimin e trupave artistike./Problemi i kuadrit në Teatrin e Operas dhe të Baletit/- Zëri i popullit, 1988, 7 shtator.
1676. Sata, Loro. Hap cilësor në skenat tona./Arti muzikor/- Bashkimi, 1988, 7 qershor.
1677. Sata, Loro. Veprimtari artistike me disa tregues cilësorë.(Disa mendime për koncertet e majit 1988)- Tirana, 1988, 26 maj.
1678. Selimi, Skënder. 29 vjet në repertor.(Portreti i baletmaestrit Miltiadh Papa- Artist i merituar)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.1, f.26-27.
1679. Siati(de) Xhuzepe. Vlerësim për një pianiste(Irma Picari)- Drita, 1988, 11 shtator, f.7.
1680. Sokoli, Ramadan. Shfaqje me frymëmarrje të gjërë.(Opera "Kavaleria Rustikana"/e kompozitorit Pjetro Maskanji/ në skenën tonë)- Skena dhe ekrani, 1988, nr.2, f.36-37.
1681. Spahiu, Burhan. Koleg i palodhur./Flautisti Agim Roi/- Drita, 1988, 25 shtator, f.13.
1682. Spektakli operistik.(Mjeshtrat për mjeshtërinë)- Drita, 1988, 18 dhjetor, f. 15.
1683. Sula, Luan. Këngëtarja Parashqevi Simaku dhe grupi "Na bashkoi kënga popullore".- Tirana, 1988, 6 qershor.
1684. Shkreli, Kujtim. Ekzekutimi i muzikës të së kaluarës është edhe aktualizim i saj.- Tirana, 1988, 26 maj.
1685. Shkreli, Kujtim. Toute una vie pour la musique./Një jetë për muzikën.Prenkë Jakova/ T., 1987.
Rec: Zadeja Çesk. La monographie "Toute une vie paur la muzique" -Les Lettres albanaises, 1988, nr.3, f.184-186.
1686. Shkreli, Kujtim. Zhvillime dhe prirje të muzikës shqiptare.- Skena dhe ekrani, 1988, nr.2, f.28, 33.
1687. Shuteriqi, Zana. Origjinaliteti tingëllor dhe kërkesa dramaturgjike të llojit.(Rreth krijimtarisë instrumentale e simfonike të këtij viti)- Drita, 1988, 4 dhjetor, f.5.
1688. Tërshana, Engjëll. Sukses i arritur me kërcimtarë të rinj.(Baleti "Arrëthyesi"/Vënë në skenën tonë nga koreografi Agron Aliaj me muzikë të kompozitorit P.I. Çaikovski/ - Skena dhe ekrani, 1988, nr.1, f. 24-25.
1689. Tunbul, Jëlldëz. Art me nivel të lartë.- Shqipëria e re, 1988, nr.3, f.1.
1690. Thomo, Iskra. Me përgjegjësi për talentet e reja.(Koncert i orkestrës së harqeve të shkollës së mesme "Jordan Misja" me drejtuese dhe soliste Didi Tartarin) - Zëri i popullit, 1988, 12 korrik.
1691. Vani, Shaban. Sukses i trupës së baletit.(Mirëpritet premiera "Zhizel"/e kompozitorit Ludwig Minkus vënë në skenë e Teatrit të Operas dhe Baletit nga Agron Aliaj/- Drita, 1988, 18 dhjetor, f.1,3.
1692. Vlerësoj sidomos punën....(Me pianisten Anita Tartari)- Drita, 1988, 24 prill, f.11.
1693. Zadeja, Çesk; Madhi, Ibrahim dhe Bello, Pandi. Vetëm brenda origjinalitetit kombëtar mund të krijohet./Mishërimi i origjinalitetit kombëtar në muzikë/- Skena dhe ekrani, 1988, nr.4, f.8-9.
1694. Zela, Vaçe. Festivali i këngës rinore.(Intervistë me këngëtaren Vaçe Zela dhënë redaktorit tonë)- Bashkimi, 1988, 4 janar.

1989 
1695. Agolli, Nexhat. Ndihmesa e një studiusi në fushën e koreografisë/Ramadan Sokoli/- Skena dhe ekrani, 1989, nr. 3, f.24.
1696. Alibali, Isa. Flet vepra, flet artisti.(Skica nga jeta dhe veprimtaria e Prenkë Jakovës)- Drita, 24 shtator, 1989, f.10-11.
1697. Balliu, Fahri. Ç'farë po përgatitet për sezonin e ardhshëm.(Biseda me drejtues e artistë të trupave artistike)/Tiranë/- Zëri i popullit, 1989, 19 gusht.
1698. Bashkurti, Lisen. Muzikë skenike kërkohet, po libreti për të harrohet.- Drita, 1989, 25 qershor, f.10.
1699. Bihiku, Zana. Një shkëndijëzë që ndezi një flakë.(Në 80-vjetorin e lindjes së Jorgjia Trujës)- Nëntori, 1989, nr.12, f.93-97.
1700. Bogdani, Ramazan. Suksesi i spektaklit- puna krijuese shumëvjeçare. /Premiera e Ansamblit të Këngëve e Valleve Popullore me krijimtari koreografike të Panajot Kanaçit/- Zëri i popullit, 1989, 14 tetor.
1701. Çaçi, Thanas. Përmes viteve të një kompozitori./Artisti i merituar Kujtim Laro/ - 10 Korriku, 1989, nr.2, f.29.
1702. Çefa, Sandër. Kur nivelit të veprës i përgjigjet niveli i interpretimit./Opera "Paliaço" e kompozitorit Xhuzepe Verdi në skenën e Teatrit të Operës dhe Baletit/- Drita, 1989, 19 nëntor, f.7.
1703. Çefa, Sandër. Realizim i ri në skenën e Teatrit të Operas (Opera komike "Paja" e Nikolla Zoraqit)- Drita, 1989, 23 prill, f.7.
1704. Daija, Gust. Analizë për veprat dhe individualitetin e një kompozitori. /Diskutim krijues rreth krijimtarisë së kompozitorit Feim Ibrahimi organizuar nga dega e Lidhjes në Gjirokastër/- Drita, 1989, 2 korrik, f.7.
1705. Daija, Gust. Koncerte që u mirëpritën.(Orkestra simfonike e Teatrit të Operës e Baletit në drejtimin e dirigjentit austriak Volfgang Podushka)- Drita, 1989, 9 prill, f.16.
1706. Daija, Gust. Krijimtari e pasur, e lidhur ngushtë me kohën. (Një pasdite tematike)/Kushtuar Artistit të Merituar kompozitorit Kostandin Trako në kuadrin e 70-vjetorit të lindjes)- Drita, 1989, 19 shkurt, f.11.
1707. Daija, Gust. Partitura që mungojnë të tjera që mbyllen në dosje./Në fushën e muzikës/- Drita, 1989, 29 janar, f.12.
1708. Daija, Tish. "Krijimtarinë po e le një ditë, të le një muaj"- Skena dhe ekrani, 1989, nr.2, f.25-27.
1709. Daija, Tish. Talente ka, ato duan ndihmë konkrete./Në fushën e muzikës/ (Intervistë me artistin e Popullit kompozitorin Tish Daija, dhënë redaktores Jerina Zaloshnja)- Zëri i popullit, 1989, 20 maj.
1710. Dedja, Taulant. Debutim i sukseshëm i artistëve të rinj./Opera "Traviata" e Xhuzepe Verdit, vënë në skenë nga Teatri i Operas dhe i Baletit/- Bashkimi, 1989, 24 qershor.
1711. Dedja, Taulant. Traditë që mund të pasurohet./Tradita e krijimit të formacioneve orkestrale/ - Drita, 1989, 20 gusht, f.5.
1712. Dervishi, Artan. Kur investon tek spektatori./Nivel i shfaqjeve muzikore në TOB/- Zëri i rinisë, 1989, 30 gusht, f.3.
1713. Dervishi, Artan. "Paliaço" (Premierë)/Opera e R. Leonkavalos, vënë në skenë nga Teatri i Operas dhe i Baletit/- Bashkimi, 1989, 9 shtator, f.3.
1714. Dervishi, Artan. Veçoj, sidomos shfaqjen e "Zhizelit" (Artistët tanë përgatiten për në "La skala")/Me produktorin italian Karlo Pista dhe koreografen franceze Zhaklinë dë Min, për trupën shqiptare/- Drita, 1989, 24 dhjetor, f.16.
1715. Dine, Liliana. Koreografia në rrjedhën e saj studimore./Veprimtaria studimore e Ramazan Bogdanit, Skënder Selimit dhe Nexhat Agollit/- Skena dhe ekrani, 1989, nr.3, f.25.
1716. Diskutim krijues për koncertet e majit 1989.- Nëntori, 1989, nr.7, f.161- 163.
1717. Dhimo, Guri. "Na keni shlodhur besa" /Nga shfaqjet e trupës së Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore në Shkodër/- Bashkimi, 1989, 24 dhjetor.
1718. Fantazi krijuese edhe për propagandimin e vlerave të vërteta të artit./Kryeartikull/- Drita, 1989, 20 gusht, f.1,4.
1719. Gashi, Aleksandër. Pjesëmarja e mësuesve në koncerte- shembull nxitës për nxënësit./Në shkollat artistike/ - Mësuesi, 1989, 25 prill.
1720. Greva, Flutura. Avni Mula (Bio-bibliografi)- Drita, 1989, 25 qershor, f.13.
1721. Greva, Flutura. Luçie Miloti (Bio-bibliografi) - Drita, 1989, 26 mars, f.13.
1722. Greva, Flutura. Pjetër Gaci.(Bio-bibliografi) -Drita, 1989, 5 mars, f.13.
1723. Greva, Flutura. Tonin Harapi. (Bio-bibliografi)- Drita, 1989, 7 maj, f.13.
1724. Gurakuqi, Luigj. Një ndër të parët këngëtarë lirikë. /Zihni Berati/- Bashkimi, 1989, 29 tetor.
1725. Gurakuqi, Luigj. Një zë i bukur në kujtesë. /Këngëtarja lirike Dhimitra Keta/- Shqiptarja e re, 1989, nr.1, f.10
1726. Gjymshana, Viron.  "Muzika është pjesë e pandarë e jetës sime" (Nga intervista e Artistit të Popullit Rifat Teqja dhënë gazetës algjeriane "El Muxhakid")- Zëri i rinisë, 1989, 18 janar.
1727. Harapi, Tonin. Kur vepra ruan vlera të vërteta.(Rivënia  në skenë e operës "Mrika" të Prenkë Jakovës/- Drita, 1989, 24 dhjetor, f.13.
1728. Hatipi, Belul. Shkëndijat e para të baletit.- Skena dhe ekrani, 1989, nr.4, f.36- 37.
1729. Hysi, Fatmir. Muzika instrumentale dhe simfonike.(Koncertet e majit 1989)- Drita, 1989, 4 qershor, f.5.
1730. Hysi, Fatmir. Përherë frymëzuese dhe aktuale./Tema e Luftës antifashiste nacionalçlirimtare për muzikën/- Drita, 1989, 6 gusht, f.5.
1731. Kallamata, Arben dhe Daija, Gust. Cilësia arrihet përmes pasurimit të mjeteve shprehëse.(Nga diskutimi krijues për koncertet e majit 1989)/Diskutim krijues i sektorit të muzikës në Lidhjen e Shkrimtarëve dhe Artististëve/ - Drita, 1989, 18 qershor,f.5.
1732. Kanaçi, Panajot. Baleti "Zhizel" /e kompozitorit Ludwig Minkus/ në skenën e Teatrit të Operës dhe Baletit. - Ylli, 1989, nr.2, f.22-23.
1733. Kanaçi, Panajot. Duke bashkëbiseduar për koreografinë (Me Artistin e Popullit Panajot Kanaçi)/Përg. Nexhat Agolli/- Drita, 1989, 27 gusht, f.12-13.
1734. Kanaçi, Panajot dhe Daija, Tish. "Festë të madhe ka sot Shqipënia" /Mendime e mbresa prej dy krijuesve të valles "Festë të madhe ka sot Shqipënia", Panajot Kanaçi dhe Tish Daija/- Drita, 1989, 22 tetor, f. 5,7.
1735. Këlliçi, Zamir. Lartësoi këngën e popullit./Artistja e Popullit Maria Kraja/- Shqiptarja e re, 1989, nr.3, f.16-17.
1736. Koço, Eno. Ndjeshmëri dhe disiplinë artistike.(Koncert i dirigjentit italian Vitorio Parizi me orkestrën tonë të Teatrit të Operës e Baletit)- Drita, 1989, 17 shtator, f.13.
1737. Kora, Tatjana. Zgjerim njohurish, krenari për shkollën tonë.(Me Tatjana Korën soprano lirike e Teatrit të Operës dhe Baletit) /Për specializimin pasuniversitar/-Drita, 1989, 18 qershor.
1738. Krantja, Ermir. Dirigjim aq i kombinuar./Në Teatrin e Operës e të Baletit nga dirigjenti italian Vitorio Parizi/- Zëri i popullit, 1989, 15 shtator.
1739. Krantja, Mustafa. Artistja më e re në role operistike./Inva Mula/- Skena dhe ekrani, 1989, nr.2, f.60-61.
1740. Krantja, Mustafa. Bashkudhëtar në zhvillimet më të para artistike./Artisti i merituar Mithat Stringa/- Drita, 1989, 10 dhjetor, f.13.
1741. Krantja, Mustafa. Me respektin e mirënjohjen e gjithë artdashësve. (Në 80-vjetorin e lindjes së Artistëve së Popullit Jorgjia Truja)- Drita, 1989, 21 tetor, f.12.
1742. Krantja, Mustafa. Shkollat artistike të kryeqytetit në koncertet e majit 1989.- Mësuesi, 1989, 30 maj.
1743. Kuromeno, Anastas. Opereta "Paja" /me muzikë të kompozitarit N. Zoraqi dhe libretit S. Mato/ - Skena dhe ekrani, 1989, nr.3, f.22-23.
1744. Kushta, Shpëtim. Një shfaqje dhe disa probleme të operës./Shënime për operën "Traviata" të Xh. Verdit interpretuar nga artistë të rinj/- Drita, 1989, 16 korrik, f.11.
1745. Mato, Sulejman. Kur vlerat burimore ngrihen më lart. /Nga puna e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore/- Drita, 1989, 16 prill, f.5.
1746. Mbrëmje jubilare me rastin e 80-vjetorit të lindjes së Artistes së Popullit, Jorgjia Truja.- Zëri i popullit, Bashkimi, 1989, 13 tetor; Drita, 1989, 15 tetor, f.13.
1747. Mula, Inva dhe Xhepa, Ndriçim. Dy intervista me artistët I. Mula dhe N. Xhepa.- Drita, 1989, 29 janar, f.3.
1748. Nako, Llaqi. Rreth dramarturgjisë së baletit.- Skena dhe ekrani, 1989, nr.4, f.14-15.
1749. Një përvojë e paharrueshme.(Përshtypje të kritikut të artit Umberto Padroni)/Për muzikën shqiptare/- Drita, 1989, 22 tetor, f.16.
1750. Paparisto, Albert. Kërkesat e larta për cilësi e zhvillojnë më tej lëvizjen artistike.(Koncertet e majit 1989)- Zëri i popullit, 1989, 1 qershor.
1751. Paparisto, Albert. Orkestër me fizionomi dhe emër të mirë.(Dhjetë vjet veprimtari të orkestrës së këngëve, nën drejtimin e Artistit të merituar Ibrahim Madhi)- Drita, 1989, 29 janar, f.7.
1752. Përshtypjet e para,  propozime të reja.(Koncertet e majit 1989)/Bisedë me Artistin e Popullit Çesk Zadeja dhe Kandidatët e Shkencave Ramazan Bogdani dhe Zana Shuteriqi/- Drita, 1989, 28 maj, f.13.
1753. Quku, Agim. Dirigjim me vlera krijuese.(Në Teatrin e Operas dhe Baletit)/Për koncertin e dirigjentit italian Vitorio Parizi/- Bashkimi, 1989, 15 shtator.
1754. Quku, Agim. Drejtim dhe kompetencë profesionale. Dirigjenti austriak Volfgang Padushka në Teatrin e Operës dhe Baletit)- Bashkimi, 1989, 6 prill.
1755. Quku, Agim. Gjini që kërkon më shumë kompozitorë./Romanca/- Bashkimi, 1989, 12 maj.
1756. Quku, Agim. "Vajzat e qytetit të gurtë" (Premierë baleti")/Vlerat e premierës me autorë Petrit Vorpsin dhe Çesk Zadeja/- Drita, 1989, 24 dhjetor, f.13.
1757. Quku, Agim. Zëra të rinj në operën tonë.- Zëri i popullit, 1989, 11 mars, f.3.
1758. Sata, Loro. "Dallëndyshja" e artit tonë koreografik. /Baleti "Halili dhe Hajrija e kompozitorit Tish Daija/- Tirana, 1989, 23 shkurt.
1759. Sata, Loro. Vepër me dinjitet dhe përherë e kohës./Rivënia në skenë e operës "Mrika" e Prenkë Jakovës/ - Bashkimi, 1989, 13 dhjetor, f.3.
1760. Siliqi, Llazar. Edhe sot me kitarën partizane në dorë.(Shënime për Artistin e merituar Hysen Pelinku)- Skena dhe ekrani, 1989, nr.3, f.34- 35.
1761. Shehu, Isak. Diçka për rritjen e nivelit të orkestrave simfonike.- Zëri i popullit, 1989, 16 nëntor.
1762. Shehu, Isak. Një koncert dhe disa nga rrugët për të ngritur nivelin e orkestrave simfonike.- Drita, 1989, 29 tetor, f.13.
1763. Shehu, Isak. Presion i talenteve të veçanta, por edhe i talenteve të fryra. /Detyrat e shkollës për talentet në fushën e muzikës/- Drita, 1989, 14 maj, f.6, 12.
1764. Sholla, Pavllo. Artisti që u rrit së bashku me Ansamblin./Artisti i Popullit Gaqo Avrazi/(Kujtime)- Përpara, 1989, 26 korrik.
1765. Shuteriqi, Zana. Më tepër programatikë në muzikën simfonike.-Drita, 1989, 12 mars, f.3-13.
1766. Shuteriqi, Zana. Vlerat e vërteta artistike u japin fizionomi koncerteve. (Përfunduan koncertet e majit)- Tirana, 1989, 29 maj, f.3.
1767. Tabaku, Zana. "Vështrim virtuoziteti nga Shqipëria" /Intervistë rreth turneut që bëri orkestra e harqeve të shkollës së mesme artistike "Jordan Misja" në disa qytete të Austrisë/- Mësuesi, 1989, 25 korrik.
1768. Tabaku, Zana dhe Xhoxhi, Roland. Mesazh i muzikantëve tanë të rinj në Austri.(Mbresa nga turneu i orkestrës së harqeve të shkollës së mesme artistike "Jordan Misja")- Zëri i popullit, 1989, 4 gusht.
1769. Tipare të krijimtarisë së një kompozitori të ri.(Diskutim krijues në klubin e Lidhjes) /Për koncertin për violinë dhe koncertin nr.2 për piano e orkestër të kompozitorit David Tukiqi)- Drita, 1989, 5 nëntor, f.6,7.
1770. Vani, Shaban. Cila është opera e parë./Në shkrim flitet për operën e parë shqiptare "Mrika" të Prenkë Jakovës/- Puna, 1989, 17 shkurt.
1771. Xoxa, Agron. Një nga pionierët e muzikës shqiptare./Artisti i Merituar Pjetër Dungu/- Adriatiku, 1989, 23 nëntor.
1772. Xoxa, Valbona. Më se njëzet vjet në skenë /Veprimtaria  koncertale e Anita Tartarit/- Shqiptarja e re, 1989, nr.9, f. 24.
1773. Xhixha, Përparim. "Simfoni të Atdheut" (Përshtypje udhëtimi nga Greqia) - Zëri i popullit, 1989, 4 maj.
1774. Xhokaxhi, Leonard. "Zhizel"/e kompozitorit Ludwig Minkus/- në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit. - Zëri i rinisë, 1989, 4 janar.
1775. Zadeja, Çesk. Koncert me frymëzim e pasion në interpretim. /Koncerti i orkestrës simfonike të Teatrit të Operas dhe Baletit nën drejtimin e dirigjentit Muharrem Denizi/ - Zëri i popullit, 1989, 17 shkurt.
1776. Zadeja, Çesk. Kur mendohet edhe për zgjerimin e repertorit. /Koncertet e orkestrës simfonike të Teatrit të Operës dhe të Baletit/- Drita, 1989, 10 shtator, f.13.
1777. Zadeja, Çesk. Një fillesë për t'u vazhduar e korit të Operës /Shënime për koncertin e korit të Operës me pjesëmarrjen e formacionit orkestral të R.TV-së në drejtimin e dirigjentes Suzana Turku/ -Drita, 1989, 5 shkurt, f.5.
1778. Zadeja, Çesk. Renato Ripa. (Instrumentist me jetë të pasur koncertale) -Skena dhe ekrani, 1989, nr,3, f.61.
1779. Zela, Vaçe. Zë nga zëri i nënave. (Intervistë me Artisten e Popullit Vaçe Zela) -Shkëndija, 1989, 17 maj, f.2.

1990 
1780. Abado, Marcelo. Publik me përgatitje kulturore të admirueshme./Intervistë me pianistin italian Marcelo Abado/- Bashkimi, 1990, 17 dhjetor.
1781. Agolli, Nexhat. "Kam synuar të mëshiroj figurën e shqiptarit" (Bisedë me  valltarin dhe koreografin Besim Zekthi- Artist i merituar) -Skena dhe ekrani, 1990, nr.3, f.24-26.
1782. Aliaj, Agron. Një bashkëpunim i vlefshëm për ne /Realizim i baletit "Zhizel" me muzikë nga Ludwig Minkus vënë në skenë nga Agron Aliaj/- Skena dhe ekrani, 1990, nr.1, f.29.
1783. Aliaj, Tasim. Ajo i u kushtua belkantos /Tefta Tashko Koço/ -Shqipëria e re, 1990, nr.6, f.24-25.
1784. Alibali, Isa. Tefta dhe Jorgjia. (Episode për artistet) - Puna, 1990, 6 nëntor.
1785. Alibali, Isa. Tefta Tashko(Koço) në Shkodër.- Jeta e re, 1990, 21 prill.
1786. Avrami, Vladimir. Studiot krijuese mund të kthehen në shkolla të vërteta artistike. (Fakte dhe mendime) /Në Teatrin e Operas dhe Baletit/- Zëri i popullit, 1990, 14 prill.
1787. Avrami, Vladimir. "Zhizel" /e kompozitorit Ludwig Minkus/ që vjen nga Shqipëria. (Jehonë e artit dhe e kulturës sonë) /Nga baleti "Zhizel" shfaqur në Itali/ -Zëri i popullit, 1990, 28 janar.
1788. Avrazi, Arian. Jeta koncertale e vendit kërkon punë më të madhe.(Takim kombëtar i orkestrës simfonike) - Zëri i popullit, 1990, 4 janar.
1789. Bogdani, Ramazan. Një kryevepër baleti në skenën tonë./Baleti "Don Kishoti" /me muzikë të kompozitorit Ludwig Minkus/ - Ylli, 1990, nr.7, f.14, 34.
1790. Ciko, Zhani. "Misioni" i 18 violinave....(Bisedë e redaktores sonë Amilda Dymi, me dirigjentin e orkestrës së harqeve të shkollës së mesme artistike "Jordan Misja" Zhani Ciko) /Përshtypje për turneun e grupit në Itali/ - Tirana, 1990, 4 qershor.
1791. Daija, Gust. Nuk mjafton vetëm zgjedhja e repertorit.(Simfonia e 9-të e Bethovenit me korin , solistët dhe orkestrën e Teatrit të Operës dhe Baletit) - Drita, 1990, 18 nëntor, f.4-5.
1792. Daija, Gust. Perspektivë e qartë e artit muzikor shqiptar.(Koncert i pianistit italian Marçelo Abado me orkestrën e Teatrit të Operës dhe një intervistë e tij) -Drita, 1990, 9 dhjetor, f.12.
1793. Daija, Tish dhe Kanaçi, Panajot. Baleti "Halili dhe Hajrija"/kompozitor Tish Daija/ në Teatrin e Operas Clermond-Feriard (Francë) -Tirana, 1990, 28 maj.
1794. Daija, Tish dhe Kanaçi, Panajot. "Halili dhe Hajrija" /e kompozitorit Tish Daija/ në Teatrin  e Operës në Francë. (Jehona e artit dhe e kulturës sonë në botë) -Zëri i popullit, 1990, 27 maj.
1795. Denizi, Muharrem. Nora Çashku. (Pianiste me intuit të pasur e logjikë konstruktive)- Skena dhe ekrani, 1990, nr.2, f.60-61.
1796. Dervishi, Artan. Në rrugën e afirminit  /Të talenteve të reja në TOB/- Nëntori, 1990, nr.7, f.48-52.
1797. Emerson, Xhuni. Nivel i lartë për mësimdhënien e muzikës./Në Shqipëri/ /Të huajt për vendin tonë/ -Drita, 1990, 20 maj, f.14, 16.
1798. Erebara, Mimoza. Një zë që duhet vlerësuar. /Studenti i ILA Agim Hushi/ -Zëri i rinisë, 1990, 22 gusht.
1799. Faja, Agim. Kompozitor i shquar dhe njeri me zemër të madhe. (Kujtime për Artistin e Popullit, Prenkë Jakova) -Jeta e re, 1990, 13 shkurt.
1800. Fjala e shokut Dritëro Agolli. (Në mbyllje të Plenumit)/Plenumi i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve për muzikën/ -Nëntori, 1990, nr.11, f.24-26.
1801. Gaqi, Thoma. Pse kompozitorët e rinj nuk u afrohen veprave të mëdha skenike? -Zëri i popullit, 1990, 3 gusht.
1802. Greva, Flutura. Aleksandër Peçi (Bio-bibliografi) -Drita, 1990, 27 maj, f.1,3.
1803. Greva, Flutura. Panajot Kanaçi.(Bio-bibliografi) -Drita, 1990, 7 janar, f.13.
1804. Guli, Gaspër. Çdo çast të jetës e ka jetuar bashkë me këngën /Artisti i merituar Xhevdet Hafizi/ -Tirana, 1990, 27 gusht.
1805. Guli, Gaspër. Një jetë me këngë /Artistja e Popullit Maria Kraja/ -Tirana, 1990, 22 shkurt.
1806. Guli, Gaspër. Përherë bashkë artistja e luftëtarja e së resë /Me rastin e 80 vjetorit të lindjes së Artistes së Popullit Jorgjia Truja/- Tirana, 1990, 19 korrik.
1807. Gurakuqi, Luigj. Arti muzikor në shekujt 17-18 (Fillimet e operës dhe zhvillimi i saj) - Skena dhe ekrani, 1990, nr.1, f.58-59.
1808. Gjymshana, Viron. Koncertet e majit-1990. - Zëri i popullit, 1990, 13 maj.
1809. Halili, Merita. Me Merita Halilin./Bisedë. Përg.: Etleva Cukalla/ - Puna, 1990, 14 dhjetor.
1810. Harapi, Tonin. Në këngë vinte zërin dhe zemrën. (Artistja e merituar Luçie Miloti) - Jeta e re, 1990, 18 maj.
1811. Harapi, Tonin. "Peshkatarët e perlave" /e kompozitorit Zhorzh Bize/ sukses i ri i operës sonë. -Bashkimi, 1990, 6 maj.
1812. Harapi, Tonin. Vepra të reja në repertorët tanë. (Vështrim në sezonin simfonik) - Drita, 1990, 2 dhjetor, f.3.
1813. Hysi, Fatmir. Kënga-gjini masive. Po si realizohet? - Drita, 1990, 16 shtator, f.5, 12.
1814. Hysi, Fatmir. Mesazhe miqësie përmes artit popullor.(Ansambli Kombëtar i Valleve Popullore Meksikane në Teatrin e Operës dhe Baletit) -Zëri i popullit, 1990, 8 shtator.
1815. Hysi, Fatmir. Në pritje të vlerave muzikore.(Koncertet e majit-1990)- Zëri i popullit, 1990, 3 qershor.
1816. Ibrahimi, Feim. Aspekte të shfrytëzimit të muzikës popullore polifonike në veprat e kompozitorëve bashkëkohorë shqiptarë.-Kultura popullore, 1990, nr.1, f.55-58.
1817. Ibrahimi, Feim. Kënga dhe kërkesat e kohës në procesin e demokratizimit të shoqërisë sonë (Referat i Kryesisë së Lidhjes mbajtur nga shoku Feim Ibrahimi) -Nëntori, 1990, nr.11, f.4-17.
1818. Ibrahimi, Feim. Kënga dhe kërkesat në procesin e demokratizimit të shoqërisë sonë(Referat i Kryesisë së Lidhjes )/Në Plenumin e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve/- Drita, 1990, 14 tetor, f.2-4, 13.
1819. Iljazogullari, Shakir. "Këngët popullore shqiptare do t'i këndoja gjithë jetën. (Intervistë me tenorin turk Shakir Iljazogullari, i cili bëri një turne shfaqjesh në vendin tonë)/Përg. Amilda Dymi/ -Tirana, 1990, 12 shkurt.
1820. Instrumentistë shqiptarë në orkestrën e Myniut.(Intervistë e Astrit Selitës, violonçelist dhe Alfred Shtunit, violinist asistent pedagog në Institutin e Lartë të Arteve, dhënë redaktorit tonë Petro Dhimitri)- Bashkimi, 1990, 16 qershor.
1821. Jupe, Hamdi. Duhen kërkuar forma të reja organizimi.(Koncertet e majit-1990)- Zëri i popullit, 1990, 2 qershor.
1822. Jupe, Hamdi. Muzikantët për krijimtarinë muzikore.(Duke marrë shkak nga krijimtaria e koncerteve të majit 1990) -Zëri i popullit, 1990, 15 qershor.
1823. Jupe, Hamdi. Përse kjo qetësi në institucionet artistike?/Në rrethin e Tiranës/ (Vëzhgim) -Zëri i popullit,1990, 31 korrik.
1824. Jupe, Hamdi. Ruajtja e frymës popullore e kombëtare-kërkesë e vetëdijshme për çdo muzikant.(Rreth tryezës në redaksi) - Zëri i popullit, 1990, 15 korrik.
1825. Kam shumë besim te artistët tuaj./Intervistë e drejtorit të operave të Turqisë doc. Evoll Gymyr Gen dhe dirigjentit prof. Hikmet Simsek dhënë gazetarit Artan Dervishi/ -Drita, 1990, 4 shkurt, f.15-16.
1826. Kanaçi,Panajot. Përvoja e deritanishme-mbështetje për arritje të baletit shqiptar.- Zëri i popullit, 1990, 19 korrik.
1827. Karadaku, Astrit. "Provën do ta kalojmë me sukses (Në prag të nisjes së trupës sonë të baletit për disa shfaqje të baletit "Zhizel"/me muzikë të kompozitorit të Ludwig Minkus/ në Milano) - Bashkimi, 1990, 10 janar.
1828. Keko, Teodor. Një talent i mbetur në rrugë /Konkursi për shkollën e mesme artistike "Jordan Misja" Tiranë/ - Zëri i popullit, 1990, 22 shtator.
1829. Kërni, Ilir e Razzi, Anna. Grande successo della compagnia di balletto dell' Opera di Tirana a Milano.- Realta Albanese, 1990, giugno, f.18.
1830. Këlliçi, Zamir. Koncerti i parë instrumental.- Drita, 1990, 15 prill, f.13.
1831. Kompozitor, folklorist dhe muzikolog /Ramadan Sokoli. Mbrëmje jubilare me rastin e 70 vjetorit të lindjes/- Drita, 1990, 1 korrik, f.10.
1832. Koreshi, Vath. Me "Zhizelin"/e kompozitorit Ludwig Minkus/ në Milano.(Shënime udhëtimi)  -Drita, 1990, 4 shkurt, f.15-16.
1833. Koreshi, Vath. Pëlqehet "Zhizeli" /i kompozitorit L. Minkus/ i shqiptarëve (Jehonë e shtypit italian) -Zëri i popullit, 1990, 1 shkurt.
1834. Krantja, Mustafa. Edukatori dhe muzikanti Luigj Filaj.(Profil artisti) -Nëntori, 1990, nr.8, f.131-136.
1835. Krantja, Mustafa. Koncert i orkestrës simfonike të ILA.- Drita, 1990, 29 prill, f.12.
1836. Kurti, Irma. Në udhën e rritjes./Shkolla e mesme artistike "Jordan Misja" në Tiranë/ - Mësuesi, 1990, 8 maj.
1837. Kushta, Shpëtim. Orkestra: në nivelin e shfaqjes ("Don Kishoti"- në skenën e baletit tonë)/Kompozitor Ludwig Minkus/- Drita, 1990, 10 qershor, f.6-7.
1838. Lazri, Dhimitër. Aspetti principali del percorso storico della odierna realta della musica lirica sinfonica e strumentale in Albania.- Realta Albanese, 1990, giugno, f.19.
1839. Lazri, Dhimitër. Me gjuhën e shekullit ku po hyjmë.(Për muzikën e kultivuar dhe veprimtaritë e saj)- Drita, 1990, 28 tetor, f.2-3.
1840. Lazri, Dhimitër. Muzikantët tanë të rinj fitojnë duartrokitje në Itali./Mbi shfaqjet e orkestrës së harqeve të Liceut artistik "Jordan Misja"/- Zëri i popullit, 1990, 22 maj.
1841. Lazri, Ndue. Djepi i dashur i këngës shkodrane./Me Artistin e Popullit Ibrahim Tukiqi dhe Artisten e merituar Naile Hoxha/- jeta e re, 1990, 2 qershor.
1842. Luçiani, Serena. Përsëri muzika, përsëri duartrokitje /Shënime për shfaqjet e orkestrës së harqeve të Liceut artistik "Jordan Misja" në Milano/- Drita, 1990, 3 qershor, f.14.
1843. Madhi, Ibrahim. Interpretuesi instrumentist në skenën bashkëkohore (Intervistë e Artistit të Popullit Ibrahim Madhi dhënë redaktores Jerina Zaloshnja) - Zëri i popullit, 1990, 16 janar.
1844. Mato, Sulejman. Të njohësh thesarin muzikor popullor, paraardhësit dhe të jesh origjinal (Me kompozitorin Agim Krajka, Artist i merituar) - Ylli, 1990, nr.8, f.26-27.
1845. Mes këngësh u linda, me to u rrita (Bisedë e gazetarit Apostol Duka me Artistin e Popullit Mentor Xhemali) - 10 korriku, 1990, nr.4, f.28-29.
1846. Miso, Pirro. Format e polifonisë instrumentale në Shqipëri dhe marrëdhëniet e saj me polifoninë vokale - Kultura popullore, 1990, nr.1, f.35-41.
1847. Mula, Inva. Me këngëtaren lirike Inva Mula /Bisedë/ Përg.: Leo Manastirli.- Puna, 1990, 6 nëntor.
1848. Munjoz, Roberto. "Falenderoj nxehtësisht publikun e mrekullueshëm shqiptar" (Intervistë e udhëheqësit artistik të ansamblit meksikan Roberto Munjoz dhënë bashkëpunëtorit tonë Astrit Karadakut) -Tirana, 1990, 10 shtator.
1849. Musta, Roland. Kultura e artistit është rendiment dhe cilësi.(Me krijuesit tanë) /Kompozitori Aleksandër Peçi/- Zëri i popullit, 1990, 9 janar.
1850. Musta, Roland. Vend me kulturë e traditë muzikore.(Veprimtari për muzikën shqiptare në RFGj.) /Java e muzikës shqiptare në Essen/ - Zëri i popullit, 1990, 4 mars.
1851. Nako, Llaqi. Baleti s'pajtohet me kornizat e ideologjizmit./Arritje dhe perspektiva të baletit shqiptar/- Skena dhe ekrani, 1990, nr.3, f.11-13.
1852. Në se kërkon suksesin....(Bisedë me solisten e Teatrit të Operës e të Baletit, Tatjana Kora)/Përg. Aravella Marika/- Shqiptarja e re, 1990, nr.2, f.16-17.
1853. Nga diskutimet në plenum. /Mbi krijimtarinë dhe interpretimin e këngës. Pjesë nga diskutimet e Tonin Harapit, Thoma Simaku, Çesk Zadeja, Limos Dizdari, Tish Daija, Shpëtim Kushta, Zhani Ciko e Kosta Loli/- Drita, 1990, 14 tetor, f.6-7.
1854. Nika, Nevila. Tefta Tashko Koço në dokumente të reja. (Me rastin e 80-vjetorit të lindjes) - Ylli, 1990, nr.11, f.18-19.
1855. Nuk e ndjej vetminë, me mua është kënga. (Nga biseda me Artisten e Popullit Maria Kraja) /Mblodhi e përg. Sadie Agolli/- Skena dhe ekrani, 1990, nr.4, f.18-21.
1856. Organizimi mendohet të ndryshohet. Po si? (Bisedë në redaksi për koncertet e majit) -Drita, 1990, 10 qershor, f.1, 3.
1857. Pajo, Ludmilla. Sa herë dëgjojnë Gaqo Çakon. (Një jetë në pentagram) - Ylli, 1990, nr.2, f.12-13.
1858. "Peshkatarët e perlave" në skenën e Operës /me muzikë të kompozitorit Zh. Bize. Mendime të Hamide Stringës, Rozmari Jorganxhi, Xhevahir Kolgjino, Rikard Ljarja dhe Pandi Bello/- Drita, 1990, 6 maj.
1859. Për gjallërimin e mëtejshëm të kritikës muzikore.- Drita, 1990, 28 janar, f. 13.
1860. Polena, Anesti. Ajo ishte dhe do të mbetet një artiste e madhe /Tefta Tashko-Koço/ - Përpara, 1990, 3 nëntor.
1861. Prenushi,Mikel. Të parat kompozime të muzikës sonë /Martin Gjoka/- Bashkimi, 1990, 24 qershor.
1862. Quku, Agim. Dirigjim me vlera emocionale (Koncert i dirigjentit turk Hikmet Simsek me orkestrën e Teatrit të Operas dhe Baletit) - Bashkimi, 1990, 31 janar.
1863. Quku, Agim. Koncert (Autorë të shekullit 20-të) /Nga orkestra simfonike e Teatrit të Operas dhe Baletit/ -Bashkimi, 1990, 18 tetor.
1864. Quku, Agim. Koncert i tre artistëve nga Austria. /Karin Tripp,  Verner Tripp dhe Adrian Coks/ -Bashkimi, 1990, 9 qershor.
1865. Quku, Agim. Violinisti virtuoz /Renato Ripo/ (Vlerësim i shtypit francez) -Bashkimi, 1990, 26 janar.
1866. Rama, Luan M. Meditim pas një shfaqje /Në Teatrin e Operas dhe Baletit/ -Zëri i popullit, 1990, 19 dhjetor.
1867. Rama, Luan M. Talenti i takon popullit. (Me rastin e 80 vjetorit të lindjes) /Tefta Tashko Koço/ -Zëri i popullit, 1990, 2 nëntor.
1868. Rivo, Gabor. "Sytë i drejtova nga heroina shqiptare"(Intervistë me Gabor Rivo, dirigjent dhe kompozitor nga Austria) -Tirana, 1990, 22 shkurt.
1869. Ruci, Llambro. Individualiteti i Vaçe Zelës dhe disa fjalë për zhvillimin e këngës (Një jetë në pentagram) -Ylli(shtojca), 1990, nr.5, f.IV-VIII.
1870. Selimi, Skënder. Ansambël ku spikatën individualitete të koreografisë sonë /"Don Kishoti" i kompozitorit Ludwig Minkus në skenën e baletit tonë/- Drita, 1990, 10 qershor, f.6-7.
1871. Siliqi, Llazar. Kompozitori, folkloristi dhe muzikologu ynë i respektuar.(Në 70-vjetorin e lindjes së Ramadan Sokolit) -Nëntori, 1990, nr.8, f.125-130
1872. Simaku, Thoma. "Peshkatarët e perlave" /e kompozitorit Zhorzh Bize/ (Në skenën e Teatrit të Operës) -Zëri i popullit, 1990, 12 maj, f.3.
1873. Smith, Dejv. Kompozitorët shqiptarë- unik në Evropë./Përg. Arben Kallamata/- Drita, 1990, 2 dhjetor, f.14, 16.
1874. Suksesi i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore në vendet Skandinave (Dje në telefon nga Kopenhageni) /Me Dr. Samet Rasimin, drejtor i firmës "Albadan"/-Zëri i popullit, 1990, 6 dhjetor.
1875. Sukse i trupës sonë të baletit në Milano.- Zëri i popullit, 1990, 18 janar.
1876. Sula, Luan. Kuartet harqesh me pretendime./I përbërë nga instrumentistët Klodiana Skënderi, Xhovana Guli, Besnik Palushi dhe Kujtim Vorpsi/- Bashkimi, 1990, 18 janar.
1877. Shehu, Isak. Me orkestrën simfonike të studentëve.(Nën drejtimin e dirigjentit italian Lorenco Kastrioto Skënderbego) -Drita, 1990, 1 prill, f. 16.
1878. Shiroka, Viktor. Vlera të artistëve të rinj /Koncerti i dhënë në Teatrin e Operas dhe Baletit nën drejtimin e Artistit të merituar Ermir Krantja/- Drita, 1990, 11 shkurt, f.13.
1879. Shituni, Spiro. E sotmja dhe e ardhmja e këngës popullore qytetare. -Drita, 1990, 23 shtator, f.5.
1880. Shkreli, Kujtim. Një mjeshtër i muzikës kombëtare./Prenkë Jakova/ -Nëntori, 1990, nr.9, f.124-128.
1881. Shuteriqi, Zana. Vështrim historik /në muzikën shqiptare/- Drita, 1990, 29 korrik, f.2-3.
1882. Talenti nuk është një rastësi./Pianistja Margarita Kristidhi, Artiste e merituar/ -Shqiptarja e re, 1990, nr.5, f.16-17.
1883. Tartari, Didi. Talentet tona në festivalin e Prevezës (Intervistë e violinistes Didi Tartari, drejtuese e orkestrës së harqeve të Liceut Artistik "Jordan Misja" dhënë redaktorit tonë Petro Dhimitri)-Bashkimi, 1990, 12 gusht.
1884. Teqja, Rifat. "Çdo gjë mbahet te dashuria" (Me këngëtaren lirike Nina Mula)/Ka disa mendime të këngëtares për artin/-Skena dhe ekrani, 1990, nr.2, f.18-19.
1885. Traditë e pasur muzikore (Veprimtari për muzikën shqiptare dhe RFGj. Sipas bisedës së redaktorit tonë me pjesëmarrës) -Drita, 1990, 25 shkurt, f.16.
1886. Truja, Jorgjia. Drejt mjeshtërisë (Bisedë me Artisten e Popullit Jorgjia Truja) /Përg. Nadire Caka/- Shqiptarja e re, 1990, nr.1, f.16-17
1887. Truja, Jorgjia. "Sa shumë sakrifica por sa mbresa" -Skena dhe ekrani, 1990, nr.1, f.20-21.
1888. Turku, Suzana. "Spektatori të shpërblen me duartrokitje.(Me dirigjenten e Teatrit të Operas dhe Baletit, Suzana Turku) -Shqiptarja e re, 1990, nr.11, f.12-13.
1889. Turne i suksesshëm në Itali i grupit "Na bashkoi kënga popullore" -Bashkimi, 1990, 25 gusht.
1890. Vani, Shaban. Në rrugën e përsosjes./Koreografi balerin Ludmill Çakalli/ -Shqiptarja e re, 1990, nr.5, f.24-25.
1891. Vorpsi, Petrit. Më tepër origjinalitet në koreografi.(Koncertet e majit-1990) -Zëri i popullit, 1990, 5 qershor.
1892. Zadeja, Çesk. Asnjëherë nuk ka kohë, kur flitet për koncerte dinjitoze. /Përgatitjet për koncertet e majit/- Tirana, 1990, 5 mars.
1893. Zadeja, Çesk. Dy vepra muzikore të Fan Nolit./Poema për tenor e orkestër "Gaspri i varfër" dhe poema simfonike "Skënderbeu" shfaqur në Teatrin e Operas, dirigjent Eno Koço/-Drita, 1990, 6 maj, f.13.
1894. Zadeja, Çesk. Jeta e këngës.- Drita, 1990, 26 gusht.
1895. Zadeja, Çesk. Kujdes më i madh në temperimin e instrumentave./Veglat e temperuara të muzikës popullore/- Ylli, 1990, nr.3, f.8-9.
1896. Zaloshnja, Jerina. Më dashamirës me talentet./Muzikantët e rinj në ILA dhe në TOB/ -Zëri i popullit, 1990, 16 gusht.Vitet 1991, 1992, 1993, 1994, 1995
1991
1897. Alibali, Isa. Të dhëna të reja për turnetë e Tefta Tashko (Koços) në Shkodër /Në vitet 1935 dhe 1938/ - Jeta e re, 1991, 13 maj.
1898. Bihiku, Zana. Dritë- hijet e një karriere /Llukë Kaçaj/- Republika, 1991, 25 prill.
1899. Daija, Tish; Kanaçi, Panajot dhe Sulejmani Valbona. Me baletin "Halili dhe Hajrija"/muzika  Tish Daija/ në skenat e Italisë.- Bashkimi, 1991, 14 prill.
1900. Dizdari, Besnik. Një melodi e këputur (Në kujtim të kompozitorit Ndok Pistulli, pianistit të operës së parë shqiptare)- Drita, 1991, 24 shkurt, f.11.
1901. Dhima, Thoma. Me gjuhën e gjithë pushtetshme të muzikës.(Shfaqje e "Berberi i Seviljes" /me muzikë të kompozitorit Xhakomo-Rosini /- në një edicion të përbashkët  me artistë italianë)-Tirana, 1991, 7 mars, f.1,3.
1902. Edicioni i ri "Berberi i Seviljes" /i kompozitorit Xhakomo Rosinit/ (Përgatitur në bashkëpunim me artistë italianë) -Drita, 1991, 17 mars, f.1.
1903. Gjikondi, Spiro. A do të jenë koncertet e majit koncerte tip? -Tirana, 1991, 14 shkurt.
1904. Halili, Merita. Recital me këngë të reja (Sipas bisedës me këngëtaren Merita Halili) /Përg. M. Luzi/ - Bashkimi, 1991, 7 mars.
1905. Harapi, Tonin. Kompozitor i këngëve të bukura./Simon Gjoni/- Drita, 1991, 1 dhjetor, f.11.
1906. Ibrahimi, Feim. "Do të fitojmë shpirtra njerëzish, që kanë nevojë të qetësohen e fisnikërohen" (Intervistë e drejtorit të Teatrit të Operase Baletit zotit Feim Ibrahimi) - Tirana, 1991, 29 shtator.
1907. Ibrahimi, Feim. Memoriam për mikun e kolegun./Artisti i Popullit Nikolla Zoraqi/- Drita, 1991, 8 dhjetor, f.11.
1908. Jupe, Hamdi. Eshtë kohë pune edhe për institucionet artistike.- Zëri i popullit, 1991, 6 shkurt.
1909. Kalemi, Luljeta. Interpretimit më shumë vëmendje, kritikës më shumë të drejta./Teatri i Operas dhe Baletit/-Skena dhe ekrani, 1991, nr.1, f.18-19.
1910. Kallamata, Arben. A kanë nevojë të specializohen njërëzit e artit dhe të kulturës?- Drita, 1991, 10 shkurt, f.1,4.
1911. Kanaçi, Panajot. Me artistët italianë shfaqim operën "Karmen" /të Zhorzh Bizes/- Drita, 1991, 6 tetor, f.4.
1912. Koço, Eno. Muzikant që të imponohet./Islam Petrela/- Drita, 1991, 13 janar, f.7.
1913. Kolevica, Petraq. Harmoniumi i Kristo Konos.- Drita, 1991, 3 shkurt, f.12.
1914. Krantja, Ermir. "Berberi i Seviljes" /e Xhokomo Rosinit/ me dirigjentin italian Vitorio Parizi (Në Teatrin e Operas dhe të Baletit)-Zëri i popullit, 1991, 6 mars.
1915. Krantja, Mustafa. Për Kristo Konon do të bisedojmë përherë.- Drita, 1991, 3 shkurt, f.12, 16.
1916. Leka, Dhora. Artiste për të cilën u kërkua dënimi me vdekje.(Intervistë me këngëtaren e këngëve të luftës Dhora Leka)/Interv. Arben Kallamata/- Drita, 1991, 28 korrik, f.6-7.
1917. Mali, Syzheta. Pak histori për simfoninë.- Ylli, 1991, nr.1, f. 16.
1918. Myftiu, Besa. Edit Mihali (Portret artisti) - Skena dhe ekrani, 1991, nr.1, f.29-31.
1919. Shkreli, Kujtim. Un maestro de la musique nationale./Artisti i Popullit Prenkë Jakova/- Les lettres albanaises, 1991, nr.1, f.142-147.
1920. Sholla, Pavllo. Me dashurinë për artin e madh popullor.(Mbresa për mjeshtrin Kristo Kono) -Përpara, 1991, 30 janar.
1921. Terca, Mellani. Pas 30 vjetëve në Shqipëri.(Intervistë me balerinën shqiptare Mellani Terca) -Gruaja dhe koha, 1991, shtator, f.28-29.
1922. Vdiq Artisti i Popullit Kristo Kono.- Përpara, 1991, 26 janar; Zëri i popullit, 1991, 25 janar.
1923. Violiniste e talentuar në të ardhmen /16 vjeçarja Suela Mullaj fitoi çmimin e tretë në konkursin ndërkombëtar vionilistike "Mikelanxhelo Abado" në Itali/- Drita, 1991, 20 tetor, f.3.
1924. Xhara, Angjelina. Arti nuk përfaqëson një dëshirë të çastit. (Për Artisten e Popullit Vaçe Zela)- Skena dhe ekrani, 1991, nr,1, f.21-24.
1925. Zadeja, Çesk. Simon Gjoni, dirigjent, kompozitor e pedagog i shquar.- Drita, 1991, 1 dhjetor, f.11.
1926. Zaloshnja, Jerina. "Karmen" /e Zh. Bizes/ në skenën tonë./Intervistë me artistët italianë e shqiptarë/- Alternativa SD, 1991, 27 shtator.

1992
1927. Afrimaj, Shpend. Këngëtarja rebele (Dhora Leka) /Shoqërohet me tekstin e falenderimit të saj për mbrëmjen e organizuar/- Alternativa SD, 1992, nr.30, 22 maj.
1928. Balza, Sulejman. Për muzikën dha gjithçka. (Në 30 vjetorin e vdekjes së A. Bumçit) -Fjala e lirë, 1992, nr.46, 17 qershor.
1929. Ciko, Zhani. Katia Ricciarelli- mike e skenës shqiptare.- Rilindja demokratike, 1992, nr.210, 9 tetor, f.3.
1930. Daija, Tish. Bisedë me Toninin.(In memoriam) /Tonin Harapi/- Drita, 1992, nr.26, 16 gusht, f.6.
1931. Dollani, Pirro. Krenari e dhimbje /Mbi aktivitetin krijues të violinistit shqiptar Florian Vlashi/- Zëri i rinisë, 1992, nr.51, 19 shtator.
1932. Harapi, Tonin. Një vepër e Prenkë Jakovës mbuluar në heshtjen 47 vjeçare.("Juda Makabre" melodramë e bazuar në vargjet e Fishtës dhe e varrosur për 47 vjet.)- Drita, 1992, nr.17, 7 qershor, f.4.
1933. Imaj, Afrim. Flet një nënë. (Sipas bisedës me veteranen /Dhora Leka/ - Ushtria dhe koha, 1992, nr.5, maj, f.14-15.
1934. Krantja, Mustafa. Një zë i këndshëm tenori. /Zihni Berati/- Drita, 1992, nr.16, 24 maj, f.13.
1935. Lara, Kozma. Koha dhe muzika shqiptare.- Drita, 1992, nr.22, 12 korrik, f.5.
1936. Lara, Kozma. Për një vështrim të ri të krijimtarisë.- Drita, 1992, nr.31, 15 nëntor, f.2.
1937. Mentor Xhemali- Një zë dhe një zemër bubullimë. /Mendime të Mustafa Krantes, Aleksandër Peçit, Çesk Zadesë dhe Avni Mulës/- Drita, 1992, nr.11, 19 prill, f.10-11.
1938. Mërtiri, Kristo. Hyri prilli, shkriu bora majave!... (Mentor Xhemali dhe majat e puntorisë në Përmet)- Pasqyra, 1992, nr.13, 17 prill, f.6.
1939. Mihali, Niko. Emër që i mbetet vendlindjes (Mentor Xhemali)- Java, 1992, nr.15, prill.
1940. Nekrologji. /Për këngëtarin , Artistin e Popullit Mentor Xhemali/- Zëri i popullit, 1992, nr.62, 11 prill.
1941. Nëpër labirintet e njerëzve të artit.(Bisedë e gazetarit Luigj Çekaj me zotin Filip Gjergji) /Flet edhe për Artistin e Popullit Prenkë Jakova/- Besa, 1992, nr.18, 27 maj.
1942. Novaku, Edlira. Suksesin ja dedikoj vendit tim. Përshtypje udhëtimi./ Mbi koncertet që dha grupi i Zhani Cikos në Austri/- Bulqiza, 1992, nr,12, tetor.
1943. Pajo, Ludmilla. Njerëz, si ti janë ata që përbëjnë atdhe! ("Çmimi i Madh" për Inva Mulën) - Rilindja demokratike, 1992, nr,128, 31 maj.
1944. Papalilo, Angjelina. I kemi të gjitha të mirat këtu në Australi por na mungoni ju...(Mbresa nga turneu i një grupi artistik të Ansamblit të Këngëve dhe Valleve) -Tirana, 1992, nr.100, 6 shkurt.
1945. Peçi, Aleksandër. Paraja dhe arti dy miq apo armiq.- Drita, 1992, nr.1, 5 janar, f.5.
1946. Rama, Luan M. Ai do të këndojë përsëri këngën "Për ty Atdhe".(Për jetë nderim "Artistit të Popullit" Mentor Xhemali) -Zëri i popullit, 1992, nr,62, 11 prill.
1947. Shehu, Isak. Në Kongresin e Parë të muzikës Ballkanike /Greqi 22-25 maj/- Drita, 1992, nr.21, 5 korrik, f.3.
1948. Shupo, Sokol. Dyer të reja për muzikën shqiptare /Shoqata "Bashkimi Ndërkombëtar i Profesionistëve të Muzikës" pranohet anëtare e Ansamblesë së Përgjithshme të Shoqatës Ndërkombëtare për Muzikën Bashkëkohore.(ISCM) - Drita, 1992, nr.21, 5 korrik, f.7.
1949. Vdiq kompozitori Tonin Harapi.- Drita, 1992, nr.25, 2 gusht, f.1.
1950. Vdiq Mentor Xhemali. - Drita, 1992, nr.10, 12 prill, f.4.
1951. Zadeja, Çesk. Shqipëria duhet të jetë krenare./Inva Mula(Çako) vlerësohet me çmim të lartë në konkursin e tetë botëror "Madame Butterfly" /e Xh. Puçinit/ në Barcelonë/ - Drita, 1992, nr.24, 26 korrik, f.1-2, 16.
1952. Zadeja, Çesk. Tonin Harapi- pedagog me frymëzim të thellë njerëzor.- Drita, 1992, nr.26, 16 gusht, f.6.

1993
1953. A. Ll. Baleti shqiptar në shterpëzim (Koreografia kombëtare huazon... balet maestër të huaj) - Drita, 1993, nr.587, 3 korrik, f.10.
1954. Avrami, Erion. Dhimbje për Edit Piofin Shqiptari.(Përse të krijohet imazhi jo real se në shoqërinë e re "njeriu për njeriun është ujk")/Qëndrim ndaj Artistëve të Popullit Vaçe Zela, Naim Frashëri/- Kombi,1993, nr.78, 5 tetor, f.2.
1955. Ballauri, Elsa. Përsëri për Dhora Lekën - Drita, 1993, 9 maj, f.12.
1956. Bilbili që sfidoi akoma fund shekullin e XX-të /Tefta Tashko Koço/ Përg. Dallëndyshe Quka.- Ora e fjalës, 1993, nr.36, 7 dhjetor, f.3.
1957. Boriçi, Nuredin. Nderim për artistin Stavri Rafael./Veprimtaria e tij në Shqipëri dhe në disa vende të botës/ - Drira, 1993, nr.16, 7 shkurt, f.9
1958. Buçpapaj, Mujë. Ramadan Sokoli: etnomuzikolog i shquar.- Rilindja demokratike,1993, nr.309, 4 mars.
1959. Dreshani, Avida. Një jetë e lënë në harresë. /Pianisti Tonin Guraziu/- Dje, Nesër, Sot, 1993, nr.1, shkurt, f.6.
1960. Gaci, Pjetër. Përse nuk shkon Pjetër Gaci në Spanjë?!!.../Bisedë me Artistin e Popullit Pjetër Gaci/ Bised. Tonin Frroku.- Korça demokratike, 1993, 7 korrik.
1961. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hije në jetën e një Teatri.(Teatri i Operas në vitet 1953-1966) - Rilindja demokratike, 1993, 24 qershor.
1962. Gjika, Vasil. "Mbretëria" e artistit është në luftë me kundërshtarët e kohës./Përvjetori i vdekjes së Artistit të Popullit Mentor Xhemali/- Koha jonë, 1 maj, f.6.
1963. Hushi, Agim. Endra ime /Të interpretoj së shpejti nën regjinë e Pavarotit të madh/ (Intervistë me këngëtarin e talentuar Agim Hushi)- Rilindja demokratike, 1993,  nr.313, 10 mars.
1964. Keko, Teodor. Një flakë digjet kot./Pozicioni i intelektualit artistik në Shqipëri/- Aleanca, 1993, nr.2, 10 mars, f.7.
1965. Komnino, Entela. Ata që vuajnë janë më të mirët e radhëve tona./Intervistë me dirigjentin Milto Vako, Artist i merituar/- Rilindja, 1993, nr.130, 19 shtator, f.8.
1966. Komnino, Entela. Nga ishulli i artistëve shqiptarë në Francë./Intervistë me këngëtaren Inva Mula/- Rilindja, 1993, nr.124, 12 shtator, f.8.
1967. Komnino, Entela. Sukses i përsëritur e këngëtares Inva Mula në skenën e Tiranës.- Rilindja, 1993, nr.120, 8 shtator, f.8.
1968. Komnino, Entela. Vij t'i sjell diçka të mirë publikut shqiptar./Tedi Papavrami në Shqipëri pas tetë vjetësh/- Rilindja, 1993, 20 qershor, f.7.
1969. Krantja, Mustafa. Orkestra e demokracisë shqiptare: në pod Karajani disa vegla stonojnë. Bised. Melisa Shameti.- Bashkimi, 1993, nr.44, 18 shtator, f.5.
1970. Lati, Kleo. Vaçja e madhe-çensurët e vegjël. (Vaçe Zela nuk ka një kasetë me këngët e saj...)- Pasqyra, 1993, nr.50, 24 dhjetor, f.3.
1971. Luka, Zenepe. "Sytë e Rominës rrezatojnë bujari" /Bisedë e z. Luka me këngëtarët Albano Karizi e Romina Pauer/- Intervista, 1993, nr.26, f.7.
1972. Llazani, Artes. Mes operas, baletit e policisë private./Agron Xoxa nuk mund të pres politikanët, për të bërë shfaqje/- Drita, 1993, nr.571, 13 qershor, f.10.
1973. Makri, Eduard. Shteti ka dhe do të ketë detyrimet e veta./Marrëdhëniet e artistit me shtetin/- Drita, 1993, 19 shtator, f.4.
1974. Papavrami, Tedi. E ardhmja duhet zbuluar./Intervistë me Tedi Papavramin. Interv. Entela Komnino/ Rilindja, 1993, 23 qershor, f.8-9.
1975. Papavrami, Tedi. Shqipëria e largët dhe e afërt./Me Tedi Papavramin, një nga artistët më në zë të botës shqiptare//Intervistë/- Drita, 1993, 11 korrik, f.10.
1976. Papavrami, Tedi. Ted Papavrami- përsëri në Tiranë /Bised. Artan Kristo/- Intervista, 1993, nr.19, f.6.
1977. Skiroi, L. Shteti dhunon banesën e artistit: /Artistët më në emër të kryeqytetit mbrojnë kompozitorin e shquar Limos Dizdarin/- Koha jonë, 1993, 12 qershor, f.4.
1978. Shehu, Mentor. Koncert i bukur i sopranos Inva Mula(Çako) në Tiranë .- Rilindja demokratike, 1993, nr.454, 7 shtator, f.6.
1979. Shehu, Mentor. Koncert i suksesshëm i dirigjentit italian Giorgio Federico Rocchinit në Tiranë. - Rilindja demokrartike, 1993, nr.461, 15 shtator, f.3.
1980. Shtjefni, Angjelin. Evropa u ka hapur dyert artistëve shqiptarë./Në një koncert është i pranishëm edhe Papa Gjon Pali i II-të/ Zhvillohen pesë koncerte në Romë.- Rilindja demokratike, 1993, nr.304, 26 shkurt; Sindikalisti BSF, 1993, nr.118, 15 shkurt.
1981. Shuteriqi, Zana. Kristo Kono./Një zë i traditës muzikore shqiptare/- Dita informacion, 1993, nr.38, 19 dhjetor, f.6.
1982. Titani, Gjergj P. Artistët që i ndau diktatura i bashkoi demokracia./Artistja e Popullit Dhora Leka dhe violinisti rus Mark Lubotskij me bashkëshorten Grazyma Filpajtis-Lubotskij/- Ushtria dhe koha, nr.92, 13 nëntor, f.3.
1983. Titani, Gjergj P. Dhora Leka artistja e burgosur./Në kuadrin e 70 vjetorit të lindjes/- Luftëtari, 1993, 4 prill.
1984. Titani, Gjergj P. Dhora Leka 70-vjetori i rilindur.(Rekuiem për diktaturën) - Zëri i rinisë, 1993, 30 mars.
1985. 35 vjet persekutim për autoren e këngëve partizane./Dhora Leka/- Rilindja demokratike, 1993, 21 mars.
1986. Xoxa, Agron. Dritare e madhe kulturore/Bisedë me Agron Xoxen, drejtori i Teatrit të Operës dhe të Baletit në Tiranë/- Rilindja, 1993, 7 maj.
1987. Xoxa, Agron. Në kërkim të suksesit: /Përshtypje nga turneu i orkestrës së TOB në Itali/- Rilindja demokratike, 1993, nr.516, 21 nëntor, f.5.
1988. Xoxa, Agron. Një utopi për të cilën ia vlen të punosh./Aktiviteti në TOB -Tiranë/- Drita, 1993, nr.35, 31 janar, f.2,4.
1989. Xoxa, Agron. Të gjithë të TOB kundër Fliederit.(Revoltë e artistëve shqiptarë ndaj regjisorit gjerman të "Don Xhovanit")- Drita, 1993, nr.591, 8 korrik, f.10.
1990. Zela, Vaçe. Vaçja e harruar./Interv. Greta Vaso/- Intervista, 1993, nr.9, janar.
1991. Zorba, Zef. Duke përjetuar Prenkë Jakovën.(Në ndihmë të kulturës e artit)-Pishtari, 1993, nr.8, 1 tetor.

1994
1992. Ballata, Zeqirja. Rreth hapësirës unike muzikore kombëtare.( U botua me disa shkurtime marrë nga Gazeta "Veprimi")- Urtia, 1994, nr.1(9), maj, f.9.
1993. Ballata, Zeqirja. Vitaliteti i jetës muzikore./Bised. P. Piraj/- Rilindja, 1994, nr.381, 24 gusht, f.8.
1994. Brahaj, Jaho. Artisti jeton një ëndërr të madhe dashurie (Intervistë me artisten Maria Kraja)- Rilindja, 1994, nr.198. 16 janar, f.8-9.
1995. Brahaj, Jaho. Një jetë në këngë.(Intervistë me Vaçe Zelën) - Rilindja, 1994, nr.252, 20 mars, f.8.
1996. Interv. Zana Bihiku, Daija, Tish. Ç'bëjnë organet kompetente përpara eksodit të paligjshëm të kulturës sonë - Dita informacion, 1994, nr.46, 23 janar, f.5.
1997. Engel, Till. Për mua bashkëpunimi me talentet shqiptare është kënaqësi. Interv. Zana Bihiku - Dita informacion, 1994, nr.65, 31 mars, f.6.
1998. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hija në jetën e një Teatri./ Teatri i Operës në vitet 1975-76./-Rilindja demokratike, 1994, nr.559, 20 janar, f.3.
1999. Gurakuqi, Nikolin. Inva Mula drejt karierës /Inva Mula krenaria e artit shqiptar. Më shumë se kurrë tani TOB ka nevojë për zërin e saj/- Rilindja demokratike, 1994, nr.607, 22 mars, f.3.
2000. Gurakuqi, Nikolin. Regjia dhe roli i saj në Teatrin e Operas.-Drita, 1994, 4 shtator, f.3.
2001. Gurakuqi, Nikolin. Teatri i Operas dhe i Baletit, tempull i kulturës muzikore shqiptare.- Rilindja demokratike, 1994, nr.549, 6 janar, f.3.
2002. Halilaj, Isa. Një muzikant i përkushtuar i shkollës shqiptare.(Me rastin e dhënies së titullit "Artist i Popullit" pas vdekjes kompozitorit dhe dirigjentit Zef Gruda) -Rilindja, 1994, nr.346, 13 korrik, f.11.
2003. Hushi, Agim. Në vend të lamtumirës për të pavdekshmin Ramiz Kovaçi.- Republika, 1994, nr.35, 5 maj, f.3.
2004. Inva Mula. (Gra të shquara) - Era, 1994, nr.1, shtator, f.1.
2005. Kaçaj, Llukë. "Nuk dua t'ja bëj vedit me sy":(Interv. Kiço Blushi) -Koha jonë, 1994, nr.160, 17 korrik, f.11.
2006. Këllezi, Ramadan. Shkolla koreografike në 36 vjetorin e saj.(Përg. Nexhat Agolli) -Rilindja demokratike, 1994, nr.648, 12 maj, f.3.
2007. Kola, Gjovalin. Nuk ka shoqëri të zhvilluar pa identitetin e vet kulturor: /Intervistë me kompozitorin Vladimir Kotani/- Rilindja, 1994, nr.312, 22 maj, f.8.
2008. Komnino, Entela. Prezantim i folklorit autokton.-(Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore të Tiranës shkon në një turne në SHBA)- Rilindja, 1994, nr.277, 22 prill, f.8.
2009. Komnino, Entela. Shënohen praktika të reja bashkëpunimi. /Në Teatrin e Operas dhe Baletit në Tiranë./- Rilindja, 1994, nr.2004, 23 janar, f.7.
2010. Kraja, Nestor. Ide e bukur e nisur me sukses:/Orkestra e dhomës së Tiranës jep koncerte në Itali./- Drita, 1994, 11 shtator, f.3.
2011. Krantja, Mustafa. Brigje që na bashkojë: /Një grup artistësh shqiptarë në Pulia të Italisë prezantojnë denjësisht veten dhe vendin./- Rilindja demokratike, 1994, nr.643, 6 maj, f.3.
2012. Krantja, Mustafa. Gjithmonë e nderuar dhe e pranishme. /Homazh për Jorgjia Trujën./- Rilindja demokratike, 1994, nr.691, 1 korrik, f.3.
2013. Krantja, Mustafa. Muzika dhe Kavaja janë dobësia ime./Intervistë/- Koha e re, 1994, nr.22, 19 gusht, f.2-3.
2014. Krantja, Mustafa. Muzikë përmes dallgësh dhe dhimbjesh..../Kompozitori Prenkë Jakova./- Koha e re, 1994, nr.31, 21 tetor, f.6.
2015. Krantja, Mustafa. Përgjithmonë midis nesh: /Jorgjia Truja/- Drita, 1994, 3 korrik, f.4.
2016. Krantja, Mustafa. Shpirti human i Gjysepina Kosturit.(Personalitete të muzikës shqiptare)- Koha e re, 1994, nr, 26, 16 shtator, f. 7; nr 28, 16 shtator.
2017. Krantja, Mustafa. Zëri i venitur i një violine. Në kujtim të muzikantit të paharruar Baki Kongoli.- Koha e re, 1994, nr.34, 11 nëntor, f.5.
2018. Kuka, Zerina. Artistja Inva Mula.(Bised. Linda Ahmeti) -Alternativa SD, 1994, nr.190, 18 janar, f.3.
2019. Kushta, Shpëtim. Si erdhi tek ne shekulli i XX-të. Cikli "Muzika e re dhe krijuesit e saj" -Drita, 1994, 4 korrik, f.4.
2020. Mamaqi, Kozeta. Koncert homazh artistes sonë lirike Jorgjia Truja.- Rilindja, 1994, nr.361, 30 korrik, f.7.
2021. Mula, Inva. Inva Mula- "Ambasadore e kulturës shqiptare: (Bised. Flora Nikolla) -Lajmi i ditës, 1994, nr.24, 12 prill, f.2.
2022. Mula, Inva. Nuk dua që në ëndrrat e mia të jetë ëndrra e një stari. (Interv. Altin Hazizaj)- Koha jonë, 1994, nr,77, 7 prill.
2023. Mula, Inva. Sopranoja flet për gazetën nga Parisi. (Bised. Flora Nikolla) - Lajmi i ditës, 1994, nr.3, 19 shkurt, f.1-2.
2024. Mula, Inva. Sopranoja Inva Mula interpreton në Bon (Interv. Flora Nikolla) -Lajmi i ditës, 1994, nr.94, 22 shtator, f.1-2.
2025. Peçi, Aleksandër. Këmbanat e muzikës shqiptare./Aktivitet me rëndësi për të sotmen dhe të ardhmen e muzikës sonë./ - Drita, 1994, 12 qershor, f.3.
2026. Rakipi, Ylli. Zëri ishte i saj. Fjalët ia dhanë të tjerët.(Kushtuar Vaçe Zelës)- Republika, 1994, 9 janar, f.1.
2027. Rudi, Rafet. Hyrja në rrjedhat e muzikës evropiane./Vepra "Dialog liturgjik" e Aleksandër Peçit/ -Drita, 1994, 24 prill, f.5.
2028. Siliqi, Llazar. Homazh për Prenkë Jakovën.-(Në 25 vjetorin e vdekjes. -Drita, 1994, 25 shtator, f.8.
2029. Simaku, Thoma. Gjithmonë kam punuar me seriozitet për çdo vepër dhe jam përpjekur për kërkime të reja.(Interv. Vaso Tole) - Drita, 1994, 24 prill, f.9.
2030. Spahiu, Burhan. I heshti zemra, por nuk do t'i shuhet zëri:/ Vdiq i mirënjohuri i belkantos shqiptare Artisti i Popullit Ramiz Kovaçi/- Rilindja demokratike, 1994, nr.640, 1 maj, f.3.
2031. Sukses i sopranos shqiptare Inva Mula në Oslo të Norvegjisë.- Rilindja demokratike, 1994, nr.580, 17 shkurt, f.1.
2032. Shehu, Agim. Dhimbja e një artisti: kompozitor Vangjo Nova.- Alternativa SD, 1994, nr.211, 1 prill, f.3.
2033. Shehu, Isak. Teatri i Operës shqiptare në Festivalin e Lirikës: Në Benevento me "Rigoleton"/e Xhuzepe Verdit/ - Rilindja demokratike, 1994, nr.740, 27 gusht, f.3.
2034. Shehu, Mentor. Këngët, vallet dhe kostumet popullore shqiptare kanë ruajtur pastërtinë e indentitetit të Shqiptarëve në shekuj.(Bisedë me udhëheqësin e grupit pjesëmarrës në dy festivalet Kanada dhe ShBA, zotin Besim Petrela) - (Sukses i merituar i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve të Republikës  së Shqipërisë)- Rilindja demokratike, 1994, nr.736, 23 gusht, f.3.
2035. Shehu, Mentor. Më befason niveli i lartë artistik.(Rreth pjesëmarrjes së trupës së Teatrit të Operas dhe Baletit në dy festivale të muzikës në Itali) -Rilindja demokratike, 1994, nr.743, 31 gusht, f.3.
2036. Shtjefni, Ana. Një shpirt që rezatoi mirësi.- (Për Artisten e Popullit Jorgjia Truja)- Kombi, 1994, nr.49, 1 korrik, f.8.
2037. Shupo, Sokol. Për herë të parë në Shqipëri "Ditët Ndërkombëtare të Muzikës së Re të Dhomës" - Drita, 1994, 11 shtator, f.5,7.
2038. Shuteriqi, Zana. Klasiku i muzikës operistike shqiptare: 25 vjet pas vdekjes së Prenkë Jakovës.- Koha e jonë, 1994, nr.210, 18 shtator, f.10.
2039. Tafaj, Lili. Artisti e ka të domosdoshëm kontaktin dhe konfrontimin me botën:/Interv. Perikli Jorgoni/- Rilindja, 1994, nr.367, 7 gusht, f.8.
2040. Tarnaku, Tonin dhe Prendi, Arben. Një figurë komplekse e muzikës shqiptare: Me rastin e 25 vjetorit të vdekjes së kompozitorit të shquar shqiptar Prenkë Jakova.- Rilindja, 1994, nr.409, 28 shtator, f.9.
2041. Titani, Gjergj P. Dhora Leka, kompozitorja e parë e këngëve të LANÇL na paraqitet së fundi edhe si shkrimtare.- (Në kuadrin e 50-vjetorit të çlirimit)- Korça demokratike, 1994, nr.85, 13 nëntor, f.3.
2042. Xoxa, Agron. Njeriu që jetoi dhjetëra jetë: (Ramiz Kovaçi)- Drita, 1994, 1 maj, f.4.
2043. Zadeja, Çesk. Dirigjenti Gilbert Serembe ka sezonin koncertal.- Drita, 1994, 6 shkurt, f.4.
2044. Zadeja, Çesk. Ndërkombëtarja në muzikë. (Debat: Kombëtarja dhe universalja- një debat i hapur) - Drita, 1994, 6 mars, f.2.
2045. Zhulati, Skënder. Njeri dhe artist: /Në nderim të muzikantit dhe dirigjentit Abdurrahman Dervishi./- Dielli, 1994, 13 korrik, f.7.

1995
2046.  Alibali, Isa. Për ty Pjetër /Pjetër Gaci/ - Humor shkodrani, 1995, nr.11, maj, f.6.
2047.  Antoniu, Gjergj. Njeriu i dashuruar me violonçelin. (Intervistë me violonçelistin Gjergj Antoniu)- AKS, 1995, nr.10, 11-12 mars, f.9.
2048.  Artisti që na prekte telat e zemrës./Pjetër Gaci/ - Demokracia, 1995, nr.13, 1 prill, f.4.
2049.  Bogdani, Ramazan. Ritme emocione popullore e kurbate: /Me krijimtarinë koreografike të Artistit të Popullit Panajot Kanaçi/ -Rilindja demokratike, 1995, nr.886, 21 shkurt, f.6.
2050.  Brahollari, Petrit. Artisti i madh i muzikës shqiptare.- Rilindja demokratike, 1995, nr.1096, 27 tetor, f.6.
2051.  Bushati, Xhahid. Një qiri i ndezur kujtimesh: Si e njoha muzikantin e shquar Pjetër Gaci.- Rilindja demokratike, 1995, nr.943, 5 prill, f.6.
2052.  Cama, Aida. "Këndo diça ta dëgjoj pak zërin" -Etyd për Maria Krajën.- AKS, 1995, nr.21, 27-28 maj, f.5.
2053. Ciko, Zhani. Ecuria e muzikës kombëtare aktualisht është preokupimi ynë kryesor /Intervistë me drejtorin e departamentit të muzikës në Radio-Televizion/ (Interv. Ismet Margjeka) -Rilindja demokrarike, 1995, nr.868, 1 shkurt, f.6.
2054. Ciko, Zhani. S'duhet të bëhen qëllim në vetvete./Eksperimentimi në muzikë/- Drita, 1995, 26 mars, f.3.
2055. Cupi, Alma. Mbetet e mbyllur dega e koreografisë /Flet edhe z. Luan Shtino/(Në Akademinë e Arteve të Bukura)- Albania, 1995, nr.24, 5 tetor, f.2.
2056. Çipa, Lefter. Unë jetoj më tepër me polifoninë shqiptare.- Java, 1995, nr.47, 11 gusht, f.13.
2057. Daija, Tish. Pjetër Gaci - një mik një shok, një vëlla, u nda nga ne.- Drita, 1995, 1 prill, f.8.
2058. Dajçi, Shpëtim. Ritme, emocione popullore e kurbate nga Panajot Kanaçi, Artist i Popullit.(Muzikë) - Zëri i rinisë, 1995, nr.2. 15 shkurt, f.11.
2059. Dajçi, Shpëtim. Supriza e Operas Rigoleto/e Xhuzepe Verdit/ /Ka mendime në formë interviste të regjisorit të TOB z. Nikolin Gurakuqi/ - Zëri i rinisë, 1995, nr.4, 1 mars, f.11.
2060. Dervishi, Mimoza. Dy opera të mëdha, në skenë për herë të parë/Opera "Toska" Xh. Puçinit dhe "Rigoleto" e kompozitorit Xh. Verdi/- Koha jonë, 1995, nr.202, 3 shtator, f.19.
2061. Dervishi, Mimoza. Eno Birko. Baleti klasik është pjesë e trupi tim. (Të rinjtë dhe suksesi)- AKS, 1995, nr.33, 19-20 gusht, f.5.
2062. Dervishi, Mimoza. Festivali i këngës për shkollat e mesme. (Së shpejti në Tiranë)- Koha e jonë, 1995, nr.60, 19 mars, f.19.
2063. Dëshmi e vazhdimësisë së traditës muzikore shqiptare.- AKS, 1995, nr.41, 14-15 tetor, f.18.
2064. Ditët  e muzikës së re shqiptare - 95./Bisedë me Zana Shuteriqin, Bujar Kapexhiun dhe Sandër Çefën për festivalin e muzikës/(Përg. Vasil S. Tole) - Drita, 1995, 14 maj, f.8.
2065. "Ditët e muzikës së re shqiptare 1995" /Flasin: Fatmir Hysi, Kozma Lara, Zhani Ciko, ka një parathënie të Vasil S. Toles/ (Muzikë)- Drita, 1995, 23 prill, f.8, 11.
2066. Ditët e muzikës së re shqiptare '95 /Flasin Fatos Qerimi, Nestor Kraja, Ermir Dergjini/- (Përg. Vasil S. Tole)- Drita, 1995, 7 maj, f.3.
2067. Dizdari, Adriana. Homazh Artistit të Popullit Tonin Harapi.- Zëri i popullit, 1995, nr.15, nëntor, f.10.
2068. Dhrami, Ardian. Mbretëresha e këngës shqipe me probleme shëndetësore /Vaçe Zela nën kujdesin mjekësor në Zvicër./- Java, 1995, nr.34, 4 qershor, f.5.
2069. F. C. Artisti i vërtetë nuk ka vdekje. /Kushtuar Pjetër Gacit./ - Zëri i popullit, 1995, nr.53, 30 mars, f.3.
2070. 2070. Feilcke-Tiemann Adelheide. Tradita muzikore popullore shqiptare në veprën e studiuesve të huaj.("Kam ngulmuar gjithnjë për muzikën autentike")/Me etnomuzikologen gjermane Adeleid Feilcke- Tiemann/- Drita, 1995, 12 nëntor, f.3,11.
2071. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hije në jetën e një Teatri.(Teatri i Operas në vitet 1977-78) -Rilindja demokratike, 1995, nr.935, 19 prill, f.6.
2072. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hije nga jeta e një Teatri.(Teatri i Operas në vitet 1981-82)- Rilindja demokratike, nr.934, 18 prill, f.5.
2073. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hije nga jeta e një Teatri (Teatri i Operas në vitet 1983-84)- Rilindja demokratike, 1995, nr.957, 17 maj, f.6.
2074. Gurakuqi, Luigj. Dritë dhe hije në jetën e një Teatri. (Teatri i Operas në vitin 1989- pjesa e parë) - Rilindja demokratike, 1995, 6 qershor; 27 qershor; 30 qershor, f.6.
2075. Gurakuqi, Luigj. Dy flirtet e Teatrit të Operës dhe Baletit. /Flirti me artin kinez e pasojat e tij/- Rilindja demokratike, nr.924, 6 prill, 1995, f.6.
2076. Gurakuqi, Luigj. Dy flirtet e Teatrit të Operas dhe të Baletit./Flirti me operën e baletin ruso-sovjetik/- Rilindja demokratike, 1995, nr.923, 5 prill, f.6.
2077. Gurakuqi, Luigj. Dy shfaqje, dy nivele "Trovatore" /e kompozitorit Xh. Verdit/ rikthehet në 23 dhe 30 mars.(Kritikë muzikore)- Koha jonë, 1995, nr.73, 4 prill, f.12.
2078. Gurakuqi, Luigj. Gjyzepina Kosturi, një "Baterflai" e papërsëritshme.- Tribuna demokratike, 1995, nr.81, 30 nëntor, f.7.
2079. Gurakuqi, Luigj. Koncert me vlera të larta artistike. Sukses i merituar i korit "Pax Dei".- Alternativa  SD, 1995, nr.28, 11 prill, f.6.
2080. Gurakuqi, Luigj. Krijues që mbështetet fuqimisht mbi tabanin kombëtar /Kujtimit të Prenkë Jakovës me rastin e 26 vjetorit të vdekjes/- Rilindja, 1995, nr.711, 27 shtator, f.9.
2081. Gurakuqi, Luigj. Llukë Kaçaj - një Don Bazilio i kalibrit botëror.- Tribuna demokratike, 1995, nr.74, 21 nëntor, f.4.
2082. Gurakuqi, Luigj. Maria Kraja- artiste e madhe e skenës muzikore shqiptare.- Rilindja, 1995, nr.732, 21 tetor, f.9.
2083. Gurakuqi,Luigj. Për një histori të Teatrit të Operas dhe Baletit.- Rilindja demokratike, 1995, nr.1030, 11 gusht, f.6.; nr 1071, 28 shtator, f.6.
2084. Gurakuqi, Luigj. Pionierja e artit operistik shqiptar Maria Kraja.- Rilindja demokratike, 1995, nr.1076, 4 tetor, f.6.
2085. Gurakuqi, Luigj. Tre interpretë të denjë të operas "Toska" të Puçinit. /Edit Mihali(Toska), Gjergj Sulioti(Kavaradossi), Ymer Kaca (Skarpia)/- Tribuna demokratike, 1995, nr.96, 17 dhjetor, f.5.
2086. Gjinaj, Aleks. Muzika dhe artistët e shquar të familjes Krantja /Mustafa Krantja, Ermir Krantja/- Koha e re, 1995, nr.1, 6 janar, f.6-7.
2087. Harshova, Kreshnik. Muzika e kardinalit Koliqi për herë të parë para publikut kryeqytetas. -Rilindja demokratike, 1995, nr.1086, 15 tetor, f.6.
2088. Homazh për Pjetër Gacin. - Aleanca nacionale, 1995, nr.38, 30 mars, f.6.
2089. Ibrahimi, Feim. Mungon ndërgjegjësimi për një gjykim realist të proceseve /Intervistë me kompozitorin z. Feim Ibrahimi, Artist i Popullit/- Bota socialdemokrate, 1995, nr.9, 26 prill, f.5-6.
2090. Kanaçi, Panajot. Panajot Kanaçi. mjeshtër i madh i artit pa fjalë./50 vjet të koreografisë shqiptare .50 vjet krijimtari të Panajot Kanaçit/(Interv. Mimoza Dervishi).- AKS, 1995, nr.7, 18-19 shkurt, f.9.
2091. Kawe. Bunte fokloristische Mischung (National Ensemble Albanien zu Gast im Aalto)- Theaterzeining, 1995, 14 maj.
2092. Këlliçi, Zamir. Engjëll Tërshana dhe vallja shqiptare./ Jeta dhe veprimtaria e tij/- Tribuna demokratike, 1995, nr.19, 30 maj, f.4,7.
2093. Këlliçi, Zamir. Fituesi i Medaljes së Argjentë i Festivalit Botëror të Rinisë "Artisti i Popullit", Ramiz Kovaçi(1931-1994)-(Në përvjetorin e një artisti)- Tribuna demokratike, 1995, 25 prill, f.7.
2094. Kanga shqiptare pluralizmi i stileve dhe pasaporta diplomatike.  /Diskutojnë:Zhani Ciko, Sandër Çefa, Zana Shuteriqi, Çesk Zadeja, Shpëtim Kushta Kozma Lara/ (Përg. Shpëtim Kushta) (Tryeza e rrumbullakët)- Drita, 1995, 26 shkurt, f.2-3.
2095. Kola, Gjovalin. Ekzekutohen për herë të parë veprat muzikore të  Mikel Koliqit.- Rilindja, 1995, nr.722, 10 tetor, f.8.
2096. Kola, Gjovalin. Kënga jonë po e fiton fizionominë e mirëfilltë kombëtare.- Rilindja, 1995, 20 dhjetor, f.9.
2097. Kola,  Gjovalin. Koncert recital i këngëtarit Kastriot Tusha.(Premierë e Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore)- Rilindja, 1995, nr.559, 11 prill, f.11.
2098. Kompozitori Feim Ibrahimi në 50-vjetorin  e lindjes.- AKS, 1995, nr.41, 14-15 tetor, f.17.
2099. Kongo, Violeta. Partiturat- jeta e saj, poezia në shpirt të saj./Me pedagogen e pianos, Lali Hakiu/- Alternativa SD, 1995, nr.15, 21 shkurt, f.4-5.
2100. Kraja, Nestor. Feim Ibrahimi në koncertin "Vogëlusheve të martirizuara të Sarajevës"- AKS, 1995, nr.47, 25-26 nëntor, f.18.
2101. Krantja, Mustafa. Drejt një interpretimi më me nivel të këngës. Drita, 1995, 8 janar, f.2.
2102. Krantja, Mustafa. Një arritje e bukur e artistëve tanë. Opera "Toska" /e kompozitorit Xhakomo Puçinit/ (Premierë)- Rilindja demokratike, 1995, nr.1022, 2 gusht, f.6.
2103. Kuqi, Etleva. Një hap përpara në muzikën e re të dhomës. (Festivali i dytë ndërkombëtar i muzikës së dhomës në Shqipëri)- Koha jonë, 1995, nr.254, 4 nëntor, f.14.
2104.  Kushta, Shpëtim. Me sekretarin e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve për muzikën, kompozitorin Shpëtim Kushta./Muzika shqiptare dhe "autopsia" e vetvetes./- AKS, 1995, nr.25, 24-25 qershor, f.18.
2105. Kushta, Shpëtim. Një ekuilibër midis dy shijeve krijuese- Fest'94.- Drita, 1995, 8 janar, f.3.
2106. Laço, Teodor. Pa krijuesit, zemra e kombit mund të pushojë./ Me shkrimtarin Teodor Laço, Ministër i Kulturës Rinisë dhe Sporteve/- Drita, 1995, 15 janar, f.1,4.
2107. Lara, Kozma. Krijimtari muzikore me vlera estetike- bashkëkohore.- Rilindja, 1995, nr.782, 19 dhjetor, f.9.
2108. Lara, Kozma. Mbrëmja e romancës shqiptare: /Me kompozitorin Kozma Lara/- AKS, 1995, nr.44, 4-5 nëntor, f.18.
2109. Lara, Kozma. Meditime për koncertet e muzikës së dhomës '95.- Rilindja demokratike, 1995, nr.1105, 5 nëntor, f.6.
2110. Lara, Kozma. Romanca shqiptare në një festival -Rilindja demokratike, 1995, nr.1137, 13 dhjetor, f.5.
2111. Lara, Kozma. Tonin Harapi kompozitor që sublimoi frymën kombëtare në krijimtarinë muzikore.- Rilindja, 1995, nr.668, 9 gusht, f.9.
2112. Lara, Kozma. Tonin Harapi në traditën muzikore shqiptare.- AKS, 1995, nr.44, 4-5 nëntor, f.18.
2113. Luçiani, Serena. Arti dhe muzika shqiptare në Itali /Veprimtari në Firenze për paraqitjen e muzikës së Nikolla Zoraqit.- AKS, 1995, nr.11-12 shkurt, f.9.
2114. M. H. Krijoi perlat e muzikës kombëtare.(Vdiq kompozitori Pjetër Gaci)- Koha jonë, 1995, nr.69, 30 mars, f.12.
2115. Makri, M. Kori i TOB hap sezonin e Requiem-Moxart e para në program.- Koha jonë, 1995, nr.265, 18 nëntor, f.14.
2116. Makri, M. Për herë të parë "Toska"/e kompozitorit Xh. Puçini/ në Shqipëri (Në Teatrin e Operës dhe Baletit)- Koha jonë, 1995, nr.141, 25 qershor, f.19.
2117. Marku, Arta. Magjia e këngës ruse në skenën shqiptare.- (Nesër- koncert i grupit "Pax dei") AKS, 1995, nr.14, 8-9 prill, f.3.
2118. Mbretëresha e muzikës popullore shqipe.(Intervistë me artisten e merituar Fitnete Rexha)/Ka shënim të Çesk Zadesë për artisten/- Rilindja demokratike, 1995, 22 korrik, nr.1013, f.6.
2119. Mihali, Edit. Do të kemi sukses edhe këtë herë /Bisedë me Edit Mihalin, "Toska" shqiptare dhe Nikolin Gurakuqi regjisor i shfaqjes/ (Përg. Altin Harizi)- AKS, 1995, nr.29, 3-4 qershor, f.5.
2120. Mihali, Edit. Janë shumë gjëra këtu në Shqipëri që nuk do të mund t'i këmbeja me asgjë tjetër.- AKS, 1995, nr.11, 18-19 mars, f.9.
2121. Mula, Inva. Inva Mula zbarkon në Amerikë.(Debati i sopranos në Musik Center Opera të Los Angelos)- Koha jonë, 1995, nr.85, 18 prill, f.12.
2122. Munishi, Rexhep. Valles popullore t'i ruhet identiteti. - Zëri i rinisë, 1995, nr.34, 25 tetor, f.4.
2123. Muzika shqiptare në strukturat muzikore botërore./Komiteti Nacional i Muzikës Shqiptare në varësinë e UNESCO-s/(Përg. Zana Shuteriqi)- AKS, 1995, nr.22, 3-4 qershor, f.15.
2124. Ndini, Mirela. Kultura e braktisur.(Durrës)- Zëri i popullit, 1995, nr.99, 29 prill, f.3.
2125. Në 60 vjetorin e kompozitorit Feim Ibrahimi "Artist i Popullit" - Drita, 1995, 29 tetor, f.3.
2126. Nikolla, Flora. "Kam 18 vjet që nuk këndoj. Me Artisten e merituar Nina Mula-(Portret).- AKS, 1995, nr.5, 11-12 shkurt, f.10.
2127. Përfundojnë ditët ndërkombëtare të muzikës së re të dhomës: /Dita e muzikës shqiptare ngjalli interes të veçantë për njohjen e krijimeve të reja të kompozitorëve tanë/- AKS, 1995, nr,45, 11-12 nëntor, f.4.
2128. Piraj, S. Investimi në profesionalizëm- domosdoshmëri.(Çështje të organizimit të jetës sonë muzikore.)- Leka (Shtojcë e Rilindjes), 1995,  nr.571, 23 prill, f.5.
2129. Plaku, Enver. Muzikantët e vegjël të shkollës së muzikës "Jan Kukuzeli" drejt një të ardhmeje premtuese. (Tinguj harqesh)- Rilindja demokratike, 1995, nr.963, 25 maj, f.6.
2130. Qirjako, Irini. Polifonia shqiptare më rriti: Me këngëtaren e muzikës popullore Irini Qirjako.(Interv. Mirela Ndini) - Zëri i popullit, nr.295, 23 dhjetor, f.10.
2131. Rama, Luan. Një perlë e rrallë /Soprano Inva Mula interpreton në një opera rosiniane mes këngëtarësh me famë botërore/ -Koha jonë, 1995,nr.138, 21 qershor, f.14.
2132. Rama, Luan. Poetika e zërit të Mulës në botën e arieve lirike./Inva Mula/- AKS, 1995, nr.30, 29-30 korrik, f.4.
2133. Rexha, Fitnete. "Mbretëresha e këngës së Shqipërisë së Mesme" (Interv. Kastriot Kotoni)- Intervista, 1995, nr.89, 26 qershor- 9 korrik, f.5.
2134. Rudi, Rafet. Etapë e re në krijimtarinë muzikore të F. Ibrahimit./Vepra elektroakustike "De profundis" e kompozitorit Feim Ibrahimi,  premiera e së cilës ishte në kuadër të festivalit të vjetëm "Ditët e Muzikës së Re Shqiptare" i kushtohej viktimave të regjimit komunist.- Drita, 1995, 8 janar, f.8.
2135. Simoni, Gjon. Kohë të reja të muzikës shqiptare- (Përfunduan ditët ndërkombëtare të muzikës së re të dhomës)- Rilindja, 1995, nr.744, 4 nëntor, f.8.
2136. Simoni, Gjon. Profile të larmishme të muzikës bashkëkohore. (Ditët ndërkombëtare të muzikës së re të dhomës)- Rilindja, 1995, nr.744, 8 nëntor, f.8.
2137. Simoni, Gjon. Spektër i gjërë interpretimesh lidhur me koncertin "Mbrëmje e romancës shqiptare".- Rilindja, 1995, nr.770, 5 dhjetor, f.9.
2138. Sokoli, Ramadan. Kur zemrën e ke plym dhe brengë./Muzikologu dhe atdhetari Lorenc Antoni/- Shqipëria RTV, 1995, nr.1, 12 mars, f.12.
2139. Sokoli, Ramadan. Një sonatë e Fan Nolit (Muzikologji).- Leka (Shtojcë e Rilindjes), 1995, nr.542, 19 mars, f.8.
2140. Sykja, Bujar. Ditët ndërkombëtare të muzikës së dhomës./Bujar Sykja dekan i muzikës në Akademinë e Arteve- Tiranë/ - Drita, 1995, 3 dhjetor, f.3-5.
2141. Shpuza, Jetmir. Himne në shi./ Për Artistin e Popullit, kompozitorin Pjetër Gaci/- AKS, 1995,nr.13, 1-2 prill, f.5.
2142. Shupo, Sokol. Ditët ndërkombëtare të muzikës së re të dhomës '95.- Drita, 1995, 24 shtator, f.5,8.
2143. Shupo, Sokol. Modifikime esenciale të muzikës shqiptare.- Rilindja demokratike, 1995, nr.1123, 26 nëntor, f.4.
2144. Shupo, Sokol. Shkolla e muzikës /100 vjet mbrapa/- Intervista, 1995, nr.112, 4, 10 dhjetor, f.5.
2145. Shuteriqi, Zana. Aktiviteti më i rëndësishëm i muzikës sonë serioze. (Në prag të Festivalit "Ditët e muzikës së re shqiptare"- (Interv. Vasil S. Tole)- Koha jonë, 1995, nr.78, 9 prill, f.18.
2146. Shuteriqi, Zana. Dy fanfana të Dhora Lekës në përkujtim të tragjedisë së Hiroshimës. - AKS, 1995, nr.33, 19-20 gusht, f.7.
2147. Shuteriqi, Zana. Faza eskperimentale apo thjesht përpjekje për eksperimentim.- Drita, 1995, 26 mars, f.2.
2148. Shuteriqi, Zana. Koncepti i pronësisë intelektuale së fundi i pranuar edhe në Shqipëri./Kryesisht në fushën e muzikës/- AKS, 1995, nr.31, 5-6 gusht, f.19.
2149. Shuteriqi, Zana. Në pritje të stinës koncertale.- Cila do të jetë e ardhmja e muzikës profesionale në Shqipëri.- AKS, 1995, nr.32, 12-13 gusht, f.18.
2150. Shuteriqi, Zana. Njeriu që i fali shpirtin atdheut të tij./Pjetër Gaci/- AKS, 1995, nr.13, 1-2 prill, f.5.
2151. Shuteriqi, Zana. Padër Martin Gjoka, iniciues i traditës muzikore profesioniste shqiptare.- AKS, 1995, nr.15, 15-16 prill, f.9.
2152. Tedi Papavrami, Inva Mula përkrah artistëve të mëdhenj nga e gjithë bota.( Një jetë kulturore që përmbledh gjithçka)- AKS, 1995, nr.27, 8-9 korrik, f.6.
2153. Tefta Tashko Koço: Vdes dhe nuk tërhiqet: Kujtime të bashkëkohësve për Tefta Tashko (Koçon) /Dhimitër Shuteriqi, Mustafa Krantja/- AKS, 1995, nr.52, 30-31 dhjetor, f.10.
2154. Tole, Vasil S. Ditët e muzikës së re shqiptare- 95. - Drita, 1995, 28 maj, f.3.
2155. Tole, Vasil. S. Eksperimenti synon limitet e muzikës.- Drita, 1995, 26 mars, f.2-3.
2156. Tole, Vasil S. Himni shqiptar dhe ligeti.- Drita, 1995, 18 qershor, f.5.
2157. Tole, Vasil S. Konica.... dhe muzika. Tinguj dhe fjalë.- Drita, 1995, 30 prill, f.9.
2158. Tole, Vasil S. Mbi socrealizmin në muzikën shqiptare.- AKS, 1995, nr.49, 9-10 dhjetor, f.18.
2159. Tukiqi, David. "Në çdo koncert timin unë pohoj se jam shqiptar" /Intervistë me kompozitorin David Tukiqi/- Alternativa SD, 1995, nr.50, 1 gusht, f.7.
2160. Turku, Suzana. Një nisëm për krijimin e një tradite të muzikës korale. (Intervistë me drejtuesen e korit, Suzana Turku) -AKS, 1995, nr.12, 25-26 mars, f.9.
2161. Vdiq Pjetër Gaci.(Artist i Popullit)- Humbje e madhe në botën e muzikës.- Humor shkodran, 1995, nr.9, prill, f.6.
2162. Vlashi, Florian. Më mungojnë shumë...(Artistët tanë në skenat e botës) /Intervistë me violinistin Florian Vlashi/- AKS, 1995, nr.32, 12-13 gusht, f.5.
2163. Vogli, Anila. Baleti është jeta ime. Gjithmonë një lule e freskët, që nuk vyshket kurrë. /Portret i balerinës Mukades Erebara, Artiste e merituar/- AKS, 1995, nr.14, 8-9 prill, f.5.
2164. Xoxa, Agron. I suksesshëm artistikisht por me një përvojë të hidhur njerëzore /Turneu i TOB në Itali/ -AKS, 1995, nr.43, 28-29 tetor, f.18.
2165. Xoxa, Agron. Kryeveprat botërore përsëri zënë vend në skenën shqiptare. /Intervistë me drejtorin e TOB/- Rilindja demokratike, 1995, nr.491, 19 janar, f.8.
2166. Xoxa, Agron. Romanca shqiptare duhet të ringjallet. /Intervistë me drejtorin e TOB-it , Agron Xoxa/ -Albania, 1995, nr.88, 20 dhjetor, f.6.
2167. Xhaferri, Doreida. Krijimtaria e Nikolla Zaraqit.(Profil artisti) -Revista letrare, 1995, nr.2, f.121-135.
2168. Xhaxhiu, Muzafer. 2500 vjet udhëtoi Elektra për të ardhur në Shqipëri. /Pas shfaqjes në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit/- AKS, 1995, nr.42, 21-22 tetor, f.8.
2169. Xhuvani, Rudina. Një rikonceptim bazë që bart në vetvete synime artistike ambicioze. (Koncert koreografik vokal i Ansamblit të Këngëve dhe valleve Popullore "Ritme, emocione, popullore e kurbate")- Rilindja demokratike, 1995, nr.882, 16 shkurt, f.6.
2170. Zadeja, Çesk. Për një këngë sa më origjinale.- Drita, 1995, 8 janar, f.2.

Paraqitje e shkurtuër e publikimeve të gjetura

Numri i regjistrimeve të gjetura është 29 dhe numri i regjistrimeve të shfaqura është 29.
Një paraqitje më e detajuar e regjistrimit mund të përftohet pasi ju të klikoni paraqitjen e shkurtër të tij. Gjithashtu ju mund të shënoni regjistrimet dhe të shtypni butonin "Shfaq detajet" për një paraqitje më të detajuar.1 Toreadorët : ditar poetik / Jorgo Çati; Zana Bihiku; Lefter Vogli
2 Mall dhe nostalgji : Poezi / Jani Guxo; Zana Bihiku
3 Mërmërimë mes gurgullimash : poemë / Jorgo Çati; Zana Bihiku
4 Kumti i vonuar : tregime / Jorgo Çati; Zana Bihiku; Bardhyl Maliqi
5 Një pajton me ëndrra : fabula / Jorgo Çati; Zana Bihiku; Jorgo Bllaci
6 Shëndetësia në udhëkryqin e tranzicionit... / Zana Bihiku
7 Minoriteti grek e mbështeti dhe do ta mbështesë PBDNJ-në" : Intervistë me Z. Sotir Qirjazi, Kryetar i Organizatës së Minoritetit Etnik Grek "Omonia" / Sotir Qirjazati; Zana Bihiku
8 "Traktatet ligjore të Këshillit të Evropës mbi mbrojtjen e pakicave e legjislacioni shqiptar" / ; Zana Bihiku
9 Hapa konkrete per reformimin e PS-së shqiptare? / Zana Bihiku
10 Prokuroria, Policia dhe Gjykata konfliktojnë / Zana Bihiku
11 Kolltukofagët që "hëngrën" Nanon, rrezik edhe për Majkon / Zana Bihiku
12 "Gruaja në Ballkanin 2000" :Nga punimet e Forumit dyditor në Selanik / Zana Bihiku
13 Prokuroria -imuniteti Ruli [Uka] dhe Parlamenti :Komunikata e Dragoshit, akuzë për Parlamentin? / Zana Bihiku
14 Kryetari Melo takohet me fshatarë të Novoseles, Nortës dhe Zvërnecit :Askush nuk ka të drejtë të pengojë veprimtarinë e partive politike / Zana Bihiku
15 A do t'i hiqet imuniteiti deputetit Dokle? / Zana Bihiku
16 Brozi :"Nano duhet të presë deri në vjeshtë" :[Rreth mbledhjes së Plenumit Penal të Gjykatës së Kasacionit për shqyrtimin e kërkesës së F. Nanos] / Zana Bihiku
17 Kryetari i PBDNj, z. Vasil Melo viziton Korçën, Ersekën, Leskovikun / Zana Bihiku
18 Veprimtari të PBDNj-së: Mallakastër, Fier, Kukës. Asiston kryetari i PBDNj-së z. Vasil Melo / Zana Bihiku
19 Berisha : "E dija që Greqia do ta ndihmonte Shqipërinë për në KE" Arsenis: "Ne jemi të hapur t'i japim çdo ndihmë Shqipërisë" :Nga vizita e ministrit grek të Mbrojtjes z. G. Arsenis / Zana Bihiku
20 Shqipëri - Austri :Tradicionalisht kanë qenë dhe do të mbetem miq :[Mbi vizitën e presidentit federal të Austrisë z. Thomas Klesti në Shqipëri] / Zana Bihiku
21 Avokatët nuk pranojnë të kualifikohen kur thotë ligji??? / Zana Bihiku
22 Deri kur prokuroria e Tiranës do të japë pretenca inkompetente? / Zana Bihiku
23 Gjykatat japin vendime, por a ekzekutohen ato? / Zana Bihiku
24 Qeleshi: Transferova 13 prokurorë dhe hetues / Zana Bihiku
25 Gjykata, Prokuroria dhe politikanët :Tre segmente penguese për vendosjen e rendit / Zana Bihiku
26 "Çështja Nano"i ndan apo i bashkon socialistët ? / Zana Bihiku
27 Shteti të rregullojë disnivelet në pensionet e arsimtarëve. Shqetësimet e minoritetit, Ministria i ka pritur me dashamirësi : Intervistë me z. Andrea Marto, zëvendëministër i Arsimit / Andrea Marto; Zana Bihiku
28 "Minoriteti grek e mbështeti dhe do ta mbështesë PBDNJ-në : [Intervistë me z. Sotiraq Qirjazi Kryetar i organizatës së Minoritetit Etnik Grek "Omonia" / Sotir Qirjazati; Zana Bihiku
29 Ato që i njohim, pranojmë e nënshkruajmë t'i zbatojmë dhe në praktikë. Prononcohen liderët e partive politike e deputetë : [Arsimi i minoritetit] / ; Zana Bihiku